ANA SAYFA > EKONOMİ > Bu kurs iş sahibi yapacak

Bu kurs iş sahibi yapacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu kurs iş sahibi yapacak

İzmir’de girişimcilere yeni bir kapı açıldı. KOSGEB, LİYAKAT ve İTKO işbirliğindeki Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanlar hem iş sahibi olacak hem de 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası geri ödemeli 100 bin lira desteğin sahibi olacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi(KOSGEB), Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ile İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) işbirliğiyle düzenlenecek "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" 17 Şubat’ta başlayacak.  Yeni kursla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimci adaylarının kursa katılmakla her birinin koluna altın bilezik taktığını söyledi.

Çanakçı,  KOSGEB projelerinin istihdam yaratma açısından önemli olduğuna dikkat çekerek “2011 yılından bu yana 7 bini kadın 12 bin girişimci adayına destek verdik. Toplam 11 milyon lira proje desteğiyle 900 işletme kuruldu. İzmir’de istihdam yaratacak bu tür projeler çok önemli. Tüm kursiyerlerimize hayırlı olsun” dedi.

LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, girişimciliğin temelinde fikir ve cesur adımların yattığını belirterek “Fikir önemli, çünkü iş dünyasında başarıya giden yol sıradışı ve  uygulanabilir fikirlerden geçiyor. Cesaret de en az onun kadar önemli. Eğer cesur adımlarla ilerlerseniz, engelleri de aşarsınız. Biz ise size kursiyerlere hem fikirlerinde hem de atacakları cesur adımlarda destek vererek onların yanında olacağız” dedi.  Yenilikçi, özgün tasarım yapmaya yatkın hemen iş kurmak isteyen girişimcilere açık kursa  30 kişinin alınacağını söyleyen Eskinazi, “Hedefimiz kursu bitirenlerin en az yarısını iş sahibi yapmak” dedi. Girişimci adayların kurs sonrası KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazanacağına dikkat çeken Eskinazi, “Koşulları yerine getiren kursiyerler 30 bin lira hibe kredi alabilecek. İkinci aşamada ise faizsiz geri ödemeli 70 bin lira ile daha desteklenecek.  Bu kurs hem meslek öğretecek hem iş sahibi yapacak. Bu kurs yeni bir hayatın kapısını aralayacak” diye konuştu.

İTKO Başkanı Mevlüt Turun da geçen yıl başlatılan kursların sürdüğünü ve kendi işyerlerini açan kursiyerleri ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.  Kursa katılanların genel sağlık sigortaları ile cep harçlıklarını da KOSGEB tarafından karşılandığını hatırlatan Turun , ”Girişimcilik eğitimleri işsizlik rakamlarını aşağıya çektiği gibi sosyal yaşama da güç veriyor.  Bir kursiyer geliyor ardından hayalindeki işi gerçeğe dönüştürüyor. İş sahibi olduğu gibi başkalarına da ekmek kapısı oluyor. Bu zincir uzadıkça İzmir’in istihdamı güçleniyor.  Tek isteğimiz  bu zincirin birer halkası olmanız” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En iyi hediyeler Sevgililer Günü'ne hazır
Sonraki Haber Karadelik Dünya için tehdit değil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?