ANA SAYFA > İZMİR > Bu festivalde bilim var

Bu festivalde bilim var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu festivalde bilim var

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun düzenlediği Bilim Festivali’ne 17 lise, toplam 49 proje ile katıldı. Bu yıl ilki düzenlenen BilFest’e katılan öğrenciler birbirinden değerli projeleri ile gelecek vaat etti.

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (ŞÜBAT), lise öğrencilerine sağlık bilimlerini ve bilimi sevdirmek amacıyla ilginç projelere imza atmaya devam ediyor. Daha önce İbni Sina, Öğrenci Kongresi gibi ulusal çapta ses getiren projeleri hayata geçiren ŞÜBAT, bu kez bilim insanı mayası taşıyan liselilerin potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik bir yarışma düzenledi. Lise öğrencilerini proje yapmaya teşvik etmek ve onların eleştirel düşünme, sunum, proje yürütme gibi kabiliyetlerini erken yaşlarda geliştirme hedefiyle düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun oldu.

Bu yıl ilki düzenlenen Bilim Festivali’ne (BilFest) Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 17 lise, 49 projeyle katıldı. Lise öğrencilerinin kimya ve biyoloji alanındaki projeleri ile katıldıkları BilFest, oldukça çekişmeli geçti. Gün boyu süren yazılı-sözlü ve poster sunumlarının ardından sonuçlar açıklandı.

Şifa Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, ŞÜBAT Danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sarıbaşak, ŞÜBAT üyeleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

BİLİM İNSANI OLACAK LİSELİLER

Jüri değerlendirmesi sonucunda Poster Sunumu kategorisinde Özel Sanko Okulları'ndan Ali Kağan Akbaş birinci, İzmir Fen Lisesi'nden Metehan Güzelkaya ve Özge Şenlikli ikinci, Özel Servergazi Fen Lisesi'nden Merve Narin ve Emine Kızılkaya ise üçüncü oldular.

Sözlü Sunum kategorisinde ise Ankara Samanyolu Koleji'nden Fetullah Tutucu ve Alican Keleş birinci, Ankara Samanyolu Cemal Şaşmaz Koleji'nden Merve Hatun Özcan ve Süheyla Yeşiloğlu ikinci, Manisa Şehzade Mehmet Koleji'nden Seher Yönet ve  Cemile Senem Arabacı ise üçüncü oldu.

Bu kategoride İstanbul Coşkun Fen Lisesi'nden Hilal Mangaltepe ve Emine İclal Akar ile Karşıyaka Anadolu Lisesi'nden Elifnaz Şentürk’ün projeleri jüri özel ödülüne layık görüldü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fil hastalığına masajlı çözüm
Sonraki Haber Karşıyaka'da ''Ayın Konuğu'' Emre Kongar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?