ANA SAYFA > İZMİR > Boykot eylemlerine sert müdahale

Boykot eylemlerine sert müdahale

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Boykot eylemlerine sert müdahale

Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polisin izin vermediği gösteride 25 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polisin, dağılmaları yönünde sık sık uyarıda bulunduğu grup yürüyüşe geçince, TOMA'lardan su sıkıldı. Grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine de çevik kuvvet polisleri, cop ve biber gazı kullanarak müdahale bulundu. Polisin müdahalesi sonucunda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve oğlu da gözaltına alınmak istendi.

Polis, KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler ve bazı Alevi dernekleri üyelerinden oluşan eylemcilerin yürümesine izin vermeyerek TOMA'larla müdahale etti.

Bu sırada polisin sıktığı gazdan etkilenen bazı protestocular, meydandaki Konak Belediyesi binasına sığındı. Polisler de peşlerinden gitti. Belediye çalışanları, polisleri binaya almadı. Bu sırada kapıya inen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kollarını iki yana açarak polislerin girmesine izin vermedi.

Başkan Pekdaş, polislerden bina önünden uzaklaşmalarını istedi. Bir süre devam eden gerginlik, polislerin oradan ayrılmasıyla sona erdi. Pekdaş daha sonra belediye personelinin de binaya girmesini istedi. Polisten kaçarak belediyeye sığınan eylemciler, alkışlarla Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür etti.

İzmir'de, Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen'in 'laik ve bilimsel eğitim' için düzenlediği protestolar da olaylar çıktı. Toplanan onlarca kalabalık gruba, Basmane meydanında polis engel oldu.

Kültürpark'a doğru kaçan göstericileri takip eden polis, burada da yakaladıklarına müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 25 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi ise fenalaştı. Göstericilerin bir bölümü Kültürpark'ın çeşitli noktalarına kaçarken, tarım ve hayvancılık fuarının bulunduğu hole girdi. Ancak polis burada içeriye girmedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Erdal Çam da gözaltına alındı. Ancak, babasının milletvekili olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Bir başka noktada ise bir polis CHP'li Musa Çam'ı gözaltına almak istedi. Çam'ı bırakmak istemeyen polisi, bir başka polis uyardı. Bunun üzerine CHP'li Çam gözaltına alınmadı.

Eylemi görüntüleyerek görevini yerine getiren "egemeclisi.com" muhabiri Eda Ebru Naneci, sivil ve resmi polisler tarafından gözaltına alındı. Bu sırada meslektaşları, polislere gözaltına aldıkları kişinin görevini yapan bir gazeteci olduğunu hatırlattı ancak polisler, basın kartı olmadığı gerekçesiyle genç gazeteciyi gözaltına aldı. Gazeteci Eda Ebru Naneci'nin, gözaltına alınırken kolunun arkadan büküldüğü ve tartaklandığı dikkat çekti. Genç gazeteci, zorla polis otobüsüne bindirildi.

25 kişinin gözaltına alındığı, polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda, gruplar dağıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Egemen Bağış, CHP’li Çıray’a hakaretten mahkum edildi
Sonraki Haber Kaf Kaf, Osmanlıspor ile yenişemedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?