ANA SAYFA > SPOR > Bostanlısporlu Bisikletçiler bu pazar Belevi Gölü'ne gidiyor

Bostanlısporlu Bisikletçiler bu pazar Belevi Gölü'ne gidiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlısporlu Bisikletçiler bu pazar Belevi Gölü'ne gidiyor

Hafta sonu gezilerine devam eden Bostanlıspor yetişkinler Bisiklet takımı bu hafta sonunu da Selçuk Belevi Gölü’nde geçirecek.

Bostanlıspor Bisiklet Şube Sorumlusu Kemal Lale, Bostanlıspor Yetişkinler Bisiklet Grubunun her hafta sonu ve hafta içi gezintilerinin son derece keyifli olduğunu ifade ederek, “Her geçen gün grubumuz büyüyor. Katılımlar artıyor. Keyifli gezilerimizde hem spor yapıyoruz, hem de çevreyi tanıyıp, tabiat ile iç içe oluyoruz. Bu hafta sonunu da Selçuk Belevi Gölünde geçireceğiz” dedi. 
Belevi Gölü ile ilgili bilgi:
Tarihi ve doğal güzellikleri en az Selçuk kadar görülmeye değer Belevi, İzmir Aydın yolunu kullanan herkesin gözden kaçırdığı şirin bir belde. İzmir'in 55 kilometre batısında, Aydın'ın 45 kilometre kuzeyinde, güneyinde ise 1300 yılından beri hala görkeminden bir şey yitirmemiş olan tarihi Keçi Kalesi, doğusunda eski adı Pegasus olan Belevi gölü arasında bulunan geniş ve verimli ovaya sahip bir alanda kurulmuştur.
Selçuk'a doğru giderken yol kenarında tepeden bizi izleyen kaleyi görür, öylece önünden geçer gideriz çoğu zaman. Oysa ki 1300 yıldır görkemini koruyan Keçi Kalesi'ni, eski adıyla Pegasus şimdiki adıyla Belevi gölünü, Halikarnastaki Mousoleum'a benzeyen mezar anıtını ve yörenin bilgesi Sinan Dede'nin mezarını sınırlarında bulunduran Belevi, görülmeye değer güzellikleri. Belevi beldesi, Belevi gölünün bilinen tarihi bundan ikibin yıl öncesine dayandığı gibi buradan tutulan lezzetli balıklar sofraları süsler. Belevi gölünün (Pegasusu gölü) hemen yanında bulunan İntepe (İndağı) bölgesinde bulunan Belevi mermerinden Selçuk Kalesinin duvarları ve surlarının yapımında kullanıldığı biliniyor. 
Bazı kaynaklarda Belevi gölünün adı Pegasus gölü olarak geçmektedir. Belevi, tıpkı Köyceğiz-Dalyan gibidir. Günümüzden 2 bin yıl önce, göl ve gölü denizden ayıran azmak, zaman içinde yok olmuştur. Cumhuriyet'in ilk yıllarında nüfusu artırma girişimlerinin yanında, sıtma ile savaş maksadıyla yeni bir kanal açılarak Küçük Menderes nehrine bağlantı yapılmıştır.
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdem Esentepe’de hedef şampiyonluk
Sonraki Haber Karşıyaka'da 15 bin 500 fidan toprağa kavuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?