ANA SAYFA > ÇEVRE > Bostanlıspor yanan alanı ağaçlandırıyor

Bostanlıspor yanan alanı ağaçlandırıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor yanan alanı ağaçlandırıyor

Karşıyaka’nın alternatif sporlar merkezi olan ve ses getiren sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Bostanlıspor bu kez de “Bostanlıspor Ormanı” için kollarını sıvadı.

 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapan Bostanlıspor, Karşıyaka’nın Sancaklı Mahallesi (Köyü) yakınlarında daha önce yanan alanı ağaçlandırmak için küçük futbolcularıyla birlikte çam fidanı dikti.  Aktiviteye Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, futbol şube sorumlusu Taner Çınar, futbol takımları teknik direktörü Mustafa Oral ile veliler de katıldı.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Bostanlıspor Fidan Dikim Alanı” olarak belirlenen Yamanlar Dağının Sancaklı Mahallesine yakın alana futbol alt yapı öğrencileri ve velileriyle birlikte çam fidanı diken Bostanlıspor, bu alanı tamamen ağaçlandırma kararı aldı.
Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, sosyal sorumluluk projeleri ve sporcuların yaşamlarının her alanında eğitilmesi konusunda imkanları ölçüsünde üzerlerine düşen tüm görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Spor sadece topa vurmak değildir. Biz her branştaki alt yapı sporcularımıza sporun ana temellerinin öğretilmesinin yanı sıra onlara hayat boyu gerekecek olan eğitimi de vermeye çalışıyoruz. Kitap okuma, büyükleriyle konuşma, arkadaş ilişkileri, paylaşma gibi temel konularla birlikte çevreye olan duyarlılıklarını da pekiştiriyoruz. Kırmızı ışıkta durmaları, yaşlılara yardımcı olmaları, sokaklara çöp atmamalarının yanı sıra yeşil ve ağacın yararlarını anlatıyoruz. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğüne yaptığımız girişimler sonucunda Bostanlıspor Ormanını kurmak için ilk adımımızı 50 fidan dikerek attık. Sürekli olarak sporcularımızla bu alana giderek yeni fidanlar dikeceğiz, diktiğimiz fidanlara su vereceğiz. Bir süre önce yanan alanı eski haline getirmek uzun yıllar alacak ama biz bunun öncüsü olacağız.  Bize bu olanağı veren İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan ve ekibine çok teşekkür ederiz.”
Avni Erboy, her diktikleri çam fidanına sporcuların kendi adını verdiğini ve bundan da son derece mutlu olduğunu belirterek, “fidan dikme işini çok seven sporcularımız öncü oldular. Bundan böyle Bostanlıspor’da spor yapan her bireyin bu alanda en az bir dikili ağacı olacak.  Belli dönemlerde Bostanlıspor fidan dikim alanına gelerek hem dikeceğimiz fidan sayısını çoğaltacağız. Hem de fidanların kurumaması için su vereceğiz. Bostanlıspor bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecek” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARİŞKAD Kadınları Kadınlar Günü'nü kutladı
Sonraki Haber Kemal Anadol Mahalle Merkezi açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?