ANA SAYFA > SPOR > BOSTANLISPOR SPOR MÜZESİ VE SPOR KÜTÜPHANESİ KURACAK

BOSTANLISPOR SPOR MÜZESİ VE SPOR KÜTÜPHANESİ KURACAK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BOSTANLISPOR SPOR MÜZESİ VE SPOR KÜTÜPHANESİ KURACAK

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka'da "Spor Müzesi ve Spor Kütüphanesi" kurmak için çalışmalara başladı. Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, Türkiye'de eksikliği çekilen spor müzesinin temellerini İzmir'de, kentleri Karşıyaka'da atmak için kolları sıvadıklarını açıkladı.

İçinde "spor kütüphanesi"nin de yer alacağı müze için çalışmaları en kısa zamanda hızlandıracaklarını ifade eden Erboy, "Bu konuda İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyelerimiz, spor kulüplerimizden yardım ve destek bekliyoruz" dedi.
Öncelikle İzmir, Karşıyaka'nın spor tarihini araştıracaklarını, kitap, belge, döküman toplayacaklarını ve sporda gizli kalmış tarihi tozlu rafların yanı sıra anılardan derleyerek günümüzde ve geleceğe taşıyacaklarını belirten aynı zamanda gazeteci ve yazar olan, Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, şu açıklamayı yaptı:
"Bu konuda belediyenin desteği çok önemli. Bir araştırma ekibi oluştırarak, İzmir ve Karşıyaka Spor Tarihini en küçük noktalarına kadar araştırarak, kentte lisanslı spor yapanların listesini oluşturacağız. Sporun tüm branşlarında yöneticilik, başkanlık, antrenörlük, spor karşılaşmalarında görevli olarak gazetecilik, muhabirlik, yazarlık, hakemlik, saha komiserliği, spikerlik, anons memurluğu, masörlük, doktorluk, sağlık memurluğu, sedyecilik (sakatlanan oyuncuları taşıyanlar), malzemecilik, top toplayıcılığı, biletcilik (spor tesislerinde kapı ve satış elemanları) skorbortculuk (skor tabelası takanlar) vb. görevi üstlenenlerin yanı sıra spor yapanları da tespit ederek ölümsüz kılmayı amaçlıyoruz. S
pora gönül ve hizmet verenlerle, ter dökenleri bulup anılarını yazıya dökeceğiz ve anı olarak müzede saklayacağız. Spor giysileri, tarihi fotoğraflar, kupalar, şiltler de bularak, bunları bir merkezde toplayacağız. Bunun adı da Spor Müzesi olacak. Burada ayrıca kitap, dergi, broşür, ilan gibi yazılı tüm eserlerin yer alacağı bir spor kütüphanesi de bir köşede bulunacak ve spor tarihi buradan öğrenilecek. Bu konuda sporu seven herkesi desteğe ve yardıma bekliyoruz."

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ATATÜRK’ÜN KARŞIYAKA’SINDA; “HAZİRAN BULUŞMALARI
Sonraki Haber SARICA: ARTIK EUROLEAGUE ZORLAYAN KARŞIYAKA YARATMAMIZ LAZIM

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?