ANA SAYFA > SPOR > Bostanlıspor ragbide 3 yılda 7 şampiyonluk kazandı

Bostanlıspor ragbide 3 yılda 7 şampiyonluk kazandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor ragbide 3 yılda 7 şampiyonluk kazandı

İzmir’in ilk ragbi takımlarını kuran ve çok kısa zamanda büyük başarılara imza atan Bostanlıspor, üç yılda 7 Şampiyonluk elde etti...

2013 yılında kurulan, 3 ay sonra ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda final oynayan ve altın golle şampiyonluğu kaybederek 2. olan Bostanlıspor, 2. Yılında yenilmeden ve gol yemeden Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.
Bir yıl sonra federasyonun komik gerekçeler, gerçekte mali genel kurulda kendisine oy vermediği için Kayseri’nin Yahyalı İlçesindeki şampiyonaya almamasına karşın 2. Takımıyla (Karşıyaka Starları) şampiyonaya katılan ve zafere ulaşan Bostanlısporlu oyuncular Ege Üniversitesi olarak son  2 yıl katıldıkları Ünilig’de Türkiye Şampiyonluğunu İzmir’e getirdiler…
Ankara’daki yedili turnuvada ve Karşıyaka Belediye Başkanlığı Kupası’nda da şampiyonluğu elde eden Bostanlıspor ragbide Türkiye’nin bir numarası oldu.
Bayanların başarısını erkek takımıyla da tekrarladıklarını, 2013/14 sezonunda Türkiye Erkekler Ragbi 2. Ligi’nde yenilmeden şampiyon olarak 1. Lige çıktıklarını açıklayan Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy şu açıklamayı yaptı:
“Ragbide Türkiye çapında dereceler elde eden kulübümüz bu sporun daha da yayılması ve tanınması için üzerine düşen tüm görevleri yerine getiriyor. TRF’in tüm engellemeleri ve ilgisizliğine karşın alınan başarılar alkışlanmalı ve takdir edilmelidir. 3 yılda 7 şampiyonluğa imza atan ve bayan milli takımına bu süre içinde 12 oyuncu veren Bostanlıspor’un yeni hedefi Avrupa’da da başarı kazanmak.  Pırıl pırıl Türk gençleri için ragbi ideal bir spor branşı.  Milli Takımlarımızın Avrupa çapında büyük başarılar elde edebilmesi için Federasyondan kaynaklanan hata ve yanlışların giderilmesi ve bu sporun ilerlemesi için tertemiz bir sayfa açılması şart. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’ne büyük görevler düşüyor. TRF’deki soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını Türk Sporunun geleceği açından bekliyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklar bu yaz Karşıyaka'da çok eğlenecek
Sonraki Haber TBF'den Pınar Karşıyaka'ya yine ceza...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?