ANA SAYFA > ÇEVRE > Bostanlı dere boyuna yeni bisiklet ve yaya yolu

Bostanlı dere boyuna yeni bisiklet ve yaya yolu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı dere boyuna yeni bisiklet ve yaya yolu

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla Bostanlı deresi kenarındaki alanı bisiklet ve yaya yolu olarak düzenliyor.

Düzenleme sonucunda İZBAN hattı ile sahili birbirine bağlamayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, 1200 metrelik bisiklet yolu, ek olarak yaklaşık 1.8 metre genişliğinde de yaya yolu oluşturacak.
İki etap halinde gerçekleştirilecek olan çalışmanın 1814 sokakta yapılan 600 metrelik 1. etabının ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bitirilen alanda peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecektir. Projenin 2. etabında ise gelecek yıl Cengiz Topel Parkı içerisinden geçirilmesi planlanan bisiklet ve yaya yolunun sahile bağlanması hedefleniyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kent içerisinde bisikletli ulaşıma çok önem veriyor ve bunu olabildiğince yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda yapacağımız proje ve çalışmaları artıracağız” ifadelerini kullandı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Gelişim'i rahat geçti
Sonraki Haber Mavişehir’e Flamingo Doğa Parkı geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Bostanlili Vatandas Bostanlili Vatandas 22.02.2021

Bestekar Yusuf Nalkesen sokaği ve derenin sol kıyısı boyunca ortasında palmiyeler bulunan bir kaldırım mevcut. Bu kaldırımın tamamen kaldırılmasını ve palmiyelerin arasında tam 1 araba sığacak büyüklükte otopark cepleri yapılmasını öneriyorum. Şu an halihazırda zaten bazı araçlar oraya parketmekte.Kaldırım ise ortasında palmiye ile çok dar olduğu için işlevsiz.Kaybedilen kaldırım için de, yolun karşındaki kaldırımın genişletilmesini ve bisiklet yolu eklenmesini öneriyorum.

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?