ANA SAYFA > İZMİR > Bosna Sancak Derneği'nden başörtüsü protestosu

Bosna Sancak Derneği'nden başörtüsü protestosu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bosna Sancak Derneği'nden başörtüsü protestosu

İzmir Bosna Sancak Derneği, Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (VSTV) yargı çalışanlarına, başörtüsünü de içine alacak şekilde "dini sembolleri" yasaklaması kararına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanında'ki protestoya İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Dernek Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimi katıldı.
 
Açıklamayı İzmir Bosna Sancak Dernek Sekreteri Tülay Akman yaptı. Akman açıklamasında şunları söyledi; "Geçen hafta Bosna-Hersek yargı mensuplarına başörtü yasağı getirilerek ülkede yaşayan Boşnakların kimlik/inanç ve düşünce özgürlüğüne büyük bir darbe vurulmuştur.Uygulama ülkede sadece Müslüman kadınları, yani çoğunluğu Boşnak hemcinslerimiz olan Müslüman kadınları hedef almaktadır. Bugün Ülkemiz başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada'da başörtülü olarak hakimlik yapmak mümkün. Avrupa ülkelerinden İsviçre,İtalya ve hatta Yunanistan'da kıyafet yasaklaması yoktur. İngiltere'de Sih dininden olan erkekler başlarındaki 'türban ve sakallarıyla', Musevilerin başlarında 'Kıpa' ile, Müslüman bayanların ise 'Başörtüyle' görev yapabiliyorlar ve bu konu 'inanç özgürlüğü' ve 'çalışma hakkı' kapsamında değerlendiriliyor"
 
Akman sözlerine şöyle devam etti; "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bu tür kategorik yasakların 'etik ve dini ayrımcılık' kapsamında hukuka aykırı olduğuna karar vermiştir. Bu aşamada İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları olarak ülkemizdeki bütün Boşnakları, Bosna-Hersek'te yaşanan bu hadiseye tepki vermeye davet ediyoruz"
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFK Türkiye'nin bilimdeki gururu
Sonraki Haber Bahar dönemi yüksek lisans başvuruları devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?