ANA SAYFA > EKONOMİ > Bosna Hersek’ten İzmirli sanayiciye yatırım daveti

Bosna Hersek’ten İzmirli sanayiciye yatırım daveti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bosna Hersek’ten İzmirli sanayiciye yatırım daveti

Bosna Hersek’in Doboj Jug (Güney Doboy) Belediye Başkanı Jasminka Begiç, İzmirli sanayicileri ülkesine ve kentine yatırım yapmaya çağırdı

Bosna Hersek’in Doboj Jug (Güney Doboy) Belediye Başkanı Jasminka Begiç, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Doboj Jug Belediye Başkan Yardımcısı Sanen Catociv, Ekonomi İşleri Müdürü Emira Arnaut’tan oluşan heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyete ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, odanın yapısı ve çalışmaları ile İzmir ekonomisine ilişkin sunumunda, kentin sektörel çeşitliliğine ve yatırım avantajlarına dikkat çekti.

İzmir’den Bosna Hersek’e 250 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, ithalat rakamının da 300 milyon dolar olduğunu hatırlatan Demirkalkan, “Bu rakamlar ülkelerimiz arasındaki dostluğun gerçek potansiyelini yansıtmıyor” dedi.

Uygun ortam

Ateş İlyas Demirkalkan, Bosna Hersek ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması, yatırımların desteklenmesi, çifte vergilendirmeyi önleme, taşımacılık anlaşmalarının yanısıra direkt uçak seferleri ve vize muafiyeti de bulunduğuna dikkat çekerken, “Altyapı hazır. Şu anda şartlar geçmişe göre daha uygun görünüyor. Geliştirmek için çaba olursa bir adım atmak isteriz. EBSO olarak kalite ödülü almış, 64 sektörü bünyesinde barındıran, dinamik ve büyük bir odayız. Karşılıklı heyet ziyaretlerini artıralım, sektörel işbirliklerini güçlendirelim” diye konuştu.

Yine görüşelim

Doboj Jug Belediye Başkanı Begiç de, Türkiye’nin yardımlarını ve yatırımlarını yakından takip ettiklerini bildirdi. Jasminka Begiç, “Türkiye’nin Bosna Hersek’e çok yardımı var ama çevremizdeki ülkelere yatırımı daha çok. Bosna Hersek’e yatırımı da daha fazla olmalıydı. Geçmişte görüşmeler yapıldıysa şimdi daha iyi şartlarda daha iyi görüşmeler yapılabilir” dedi.

Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ise, 15 Aralık 1995 tarihinde imzalanan Dayton Anlaşması’nın ardından 1996 Mayıs’ında Türkiye’den ilk giden meslek kuruluşunun EBSO olduğunu hatırlattı. Ulaşım ve konaklamada pekçok imkansızlığa rağmen sanayicilerden oluşan heyetin Mostar, Sarayevo, Zenitsa ve Tuzla’da toplantılar yaptığını anlatan Baysak, Bosna Hersek’in bunu unutmayacağını ifade etti.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Demirkalkan ziyaret anısına Doboj Jug Belediye Başkanı Begiç’e plaket verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Parkinson bedende sinsice yaşıyor
Sonraki Haber Mustafa Özman, son yolculuğuna törenle uğurlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?