ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da tarıma tam destek

Bornova’da tarıma tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da tarıma tam destek

Yerelde kalkınma hedefiyle tarıma destek olan Bornova Belediyesi, verdiği eğitimlerle üreticileri bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yerel üreticilere hem teorik hem uygulamalı budama, aşılama ve ilaçlama eğitimi verildi.

Tarımda marka kent olmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, yerel üreticileri bilinçlendirmeye yönelik eğitimlerine budama, ilaçlama ve aşılama eğitimleri ile devam etti. Kırsal mahallelerde üretim kalitesini arttırmak amacıyla Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde ağaç budama ve aşılama eğitimi gerçekleştirdi.

İki gün süren ve teorik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde Ziraat Mühendisi Anıl Ayvaz, üreticilere, zeytin ve çeşitli meyve ağaçlarında budama,  aşılama ve ilaçlamanın nasıl yapılacağını anlattı. Teorik eğitimin ardından Eğridere Mahallesi’nde aşılamanın nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Yoğun ilgi gören eğitimde üreticiler yabani ağaçlara armut aşısı yapmayı öğrendi.

Her alanda eğitim
Tarım alanında düzenlenen eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tarımsal üretimin sürmesi ve güçlenmesi için çalışmalarımıza ve üreticiye verdiğimiz desteğe hız kesmeden devam ediyoruz. Verdiğimiz bu eğitimlerle çiftçilerimize ihtiyaç duydukları her alanda eğitim vererek kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Askıda Fatura yeniden hayata geçti
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden İzmir'de bir ilk: İnşaat ruhsatı başvuruları dijital mecrada

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?