ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da internet hızında hizmet başlıyor

Bornova’da internet hızında hizmet başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da internet hızında hizmet başlıyor

Bornova Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) 750 bin liralık hibe desteği kazandığı ‘Borbel-E Kent Bilgi Sistemi’ Projesi’nin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘Borbel-E Kent Bilgi Sistemi’nin işleyişinin anlatıldığı toplantıda, projenin 12 ay içinde tamamlanarak kullanılmaya başlanacağı belirtildi. Vatandaşlara daha kolay, daha hızlı ve çözüm odaklı hizmet sunulmasının hedeflendiği proje kapsamında hem Bornova Belediyesi’nin kendi içindeki bilgi iletişim teknolojeleri birbiriyle entegre edilecek hem de Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi bilgi sistemi ile entegrasyon sağlanacak. Proje uygulanmaya başladığında imardan, mali hizmetlere, ruhsattan, emlak ve zabıta gibi pek çok hizmette birimler arası bilgi teknolojileri koordinasyonunun sağlanmasıyla iş süreçleri kısalacak, vatandaşların da hizmetlere daha hızlı ulaşması sağlanacak. Vatandaşlar ‘Borbel-E Kent Bilgi Sistemi’nden internet, mobil teknolojiler, e-devlet kapısı ve ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek kiokslarla (dokunmatik ekranlı, bilgi ve servis amaçlı, elektronik terminaller) aracılığıyla yararlanabilecek.

Hizmetlere ulaşım daha da kolaylaşacak

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bütün hizmetleri online ve mobil teknolojiler ile vatandaşlara daha kolay ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. ‘Borbel-E Kent Bilgi Sistemi’ Projesi’nin bu anlayışın ürünü olduğunu belirten Başktan Olgun Atila, “İnsanına dost bir kent yaratma temeline dayandırdığımız yönetim felsefemiz gereği hizmetlerimizi, vatandaş odaklı, katılımcılık esaslı ve yenilikçi uygulamaları kentimize kazandırarak, çalışmalarımızı kentimizin yaşam kalitesini yükseltecek bir anlayış çerçevesinde şekillendiriyoruz. Yönetim bilgi sistemleri ve iletişim teknolojileri kullanılarak hizmet kalitemizi arttırmayı stratejik amacımız olarak ortaya koyduk. İzmir Kalkınma Ajansı desteği ile yürütmeye başladığımız bu projede stratejik ortağımız olarak gördüğümüz Ege Üniversitemiz ve bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışacağız. Projemizde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Örnek proje

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da Bornova Belediyesi’nin hazırladığı projenin, konunun uzmanlarından oluşan bağımsız bir kurul tarafından başarılı görülerek hibe kazandığını hatırlattı. ‘Borbel-E Kent Bilgi’ Sistemi’nin yaşam kalitesinde büyük fark yaratacağına inandığını söyleyen Yılmazçoban, “Bu çalışmanın ülkemizde örnek bir proje olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de yaklaşık 8 yıl önce İtalya’nın Siena kentinde inceleme fırsatı bulduğu e-kent sisteminin, kent konseyi başkanlığı da yaptığı Bornova’da uygulanmasından gurur duyduğunu söyledi. İlk gördüğünde ‘bu sistem bizde de olmalı’ diye düşündüğünü söyleyen Kesken, Başkan Atila’nın ‘Bornova Bizim Evimiz’ anlayışına vurgu yaparak, “Şimdi Evimiz için bu projenin uygulama aşamasında yer almanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fuar İzmir’de son viraja girildi
Sonraki Haber İzmir’de kamu personeline “Toplumsal Cinsiyet, Şiddet ve Mobbing” eğitimi veriliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?