ANA SAYFA > İZMİR > Bornova'da atık yağı getir hediyeyi götür...

Bornova'da atık yağı getir hediyeyi götür...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova'da atık yağı getir hediyeyi götür...

Bornova Belediyesi, bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması, çevre bilincinin aşılanması ve özellikle kadınlara ulaşılması amacıyla semt pazarlarında stantlar kuruyor. Mayıs ayına kadar devam edecek kampanyaya duyarlılılak göstererek bitkisel atık yağları stantlara getiren vatandaşlara el bezi, mutfak bezi ve magnet gibi küçük hediyeler dağıtılıyor ve bilgilendirici broşür veriliyor.

Çevrenin korunması ve çevre duyarlılığının arttırılmasını hedefiyle pek çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, yeni bir proje daha başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bitkisel atık yağların toplanması ve atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla başlattığı kampanya kapsamında pazaryerlerinde stant açmaya başladı. Mayıs ayına kadar devam edecek olan çalışmada Bornova’nın farklı semtlerinde kurulan pazarları gezen yetkililer, vatandaşların getirdiği atık yağları topluyor. Evlerinde ya da işyerlerinde biriktirdikleri atık yağları getirenlere el bezi, mutfak bezi ve magnet gibi küçük hediyeler dağıtılıyor.

Ayrıca Pazar yerlerinde açılan stantlarda atık yağları toplayan yetkililer, vatandaşlara bitkisel atık yağlar hakkında bilgi veriliyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu içilmez hale getirdiğini ve bunların doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüştürelebileceği anlatarak bilgilendirici broşür dağıtıyor. Vatandaşların bu yağları toplayarak belediyenin okul, cami, muhtarlık gibi yerlerde bulunan yağ toplama merkezlerine götürmeleri isteniyor.

Çamdibi, Evka 3, Atatürk, Doğanlar’daki pazarlarda kurulan stantların önümüzdeki günlerde açılacağı yerler ve tarihleri ise şöyle:

29 Mart 2017 / 5 Nisan 2017 Çarşamba                Bornova Merkez Kapalı Pazar Yeri

31 Mart 2017 / 7 Nisan 2017 Cuma                       Altındağ Merkez Pazar Yeri

4 Nisan 2017 / 11 Nisan 2017 Salı                          Çamkule Pazar Yeri

12 Nisan 2017 / 19 Nisan 2017 Çarşamba             Naldöken Pazar Yeri

14 Nisan 2017 / 21 Nisan 2017 Cuma                    Işıkkent Kapalı Pazar Yeri

26 Nisan 2017 / 03 Mayıs 2017 Çarşamba            İnönü Pazar Yeri  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İki usta oyuncu Seferhisar'da ayakta alkışlandı
Sonraki Haber Karşıyakalı hentbolcu yıldız gençler şampiyon...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?