ANA SAYFA > SPOR > Bornova Stadı’na UEFA vizesi

Bornova Stadı’na UEFA vizesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Stadı’na UEFA vizesi

İzmir’de spor dünyasına büyük bir heyecan getiren Bornova Stadı’na Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA da vize verdi. Türkiye’yi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu’nun Bornova Stadı’nda oynama isteği kabul edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilleri, Kırmızı-Lacivertli kulübün Bornova’da oynama talebi üzerine, UEFA’nın talimatıyla Stat’ta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede Bornova Stadı’nın UEFA’nın belirlediği 339 kritere sahip olduğu yönünde olumlu rapor hazırlandı. Gönderilen rapor UEFA tarafından onaylandı ve 9 Kasım’daki Altınordu - Sparta Prag UEFA Gençlik Ligi 2. Eleme Turu ilk maçının Bornova Stadı’nda oynanmasına izin verildi.

UEFA’nın stat listesine girdi

Böylece Türkiye profesyonel ligi maçlarına ev sahipliği yapan Stat, UEFA’ya da akretide oldu. Bu akreditasyon ile Bornova Stadı UEFA’nın stat listesine girdi. Yani Bornova bundan sonra da Avrupa ülkeleri ve bu ülkelerin takımlarının yer aldığı organizasyonlara ve maçlara ev sahipliği yapabilecek.

İzmir’de TFF 1. Ligi’in adresi

 

Bornova Stadı’nın resmi açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Eylül Ayı başında yapıldı. Göztepe iki hafta önce Eskişehirspor’u 2-1 yendiği önemli karşılaşmayı Bornova Stadı’nda oynadı. Ligde üçüncü sırada yer alan Sarı-Kırmızılı ekip, bir basamak üzerinde yer alan Boluspor’u da Bornova Stadı’nda ağırlayacak. Göztepe gibi TFF 1. Lig’de mücedele eden Altınordu’da da bundan sonraki maçlarını Bornova’da oynayacak.

 

Başkan Atila: Gururluyuz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, profesyonel liglerde mücadele eden İzmir takımlarına ev sahipliği yapmaya başladıkları Bornova Stadı’nın kısa sürede UEFA’nın listesine girmesinin çok önemli olduğunu söyledi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ne kadar doğru bir yatırım yaptıklarının bir kez daha görüldüğünü belirten Başkan Atila, “Anadolu topraklarında futbolun ilk oynandığı kent olan Bornovamızda bir Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bu önemli karşılamayı stadımızda oynamayı talep eden Altınordu Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Altınordu U19 takımı TFF 1. Ligi’ni ilk sırada tamamlamış, Süper Ligi lider bitiren Galatasaray ile oynadığı final maçını kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Kırmızı – Lacivertli gençler ilk eleme turunda Bulgaristan’ın Levski Sofya takımını Atatürk Stadı’nda 5-0 yenmiş, deplasmandaki 1-1’lik maçın ardından turunu geçerek Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag ile eşleşmişti. Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde Altınordu ile birlikte Beşiktaş U19 takımı temsil ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''1 numara'' festival geliyor
Sonraki Haber İzmir Ülkü Ocakları'nın boş günü yok

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?