ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Belediyesi vatandaşları HES kodu ile içeri alıyor

Bornova Belediyesi vatandaşları HES kodu ile içeri alıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Belediyesi vatandaşları HES kodu ile içeri alıyor

İzmir Valiliği'nin, COVİD-19 önlemleri kapsamında, kamu binalarına girişte tüm vatandaşlardan HES kodu istenmesi yönündeki kararının ardından çalışmalara başlayan Bornova Belediyesi, hizmet binalarında HES Kodu kontrolü uygulamasına geçti. HES kodu olmayan Bornovalılar girişte oluşturulan ekiplerin yardımıyla kod alacak.

Pazaryerlerinde esnaflara HES (Hayat Eve Sığar) kodu uygulaması başlatan belediye, hizmet binalarına girişlerde de HES Kodu Sorgulama sistemine geçti. Herhangi bir sebeple belediye binalarına girmek isteyen vatandaşlar kapıdaki görevlilere HES Kodu’nu okutacak. 

HES Kodu olmayan kişiler belediye binalarına alınmayacak ve sorgulama sonrası riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında da gerekli işlemler yapılacak. Pandemin başından bu yana uygulanan önlemler de devam ediyor. Maske ve sosyal mesafenin zorunluluğuna dikkat edilirken, girişlerde termal kamera sistemi ile vatandaşların ateş ölçümleri yapılıyor ve dezenfektan kullanmaları sağlanıyor. 

Vatandaşlara duyuru 
HES kodunun hangi yöntemlerle alınabileceği ile ilgili vatandaşların bilgilendirilmesi için afiş ve görsellerde hazırlanarak dağıtımları yapılıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Koronavirüs, yaşam tarzımız ve algılarımızı değiştirdi. Bu süreçte alınan kararlar herkesin sağlığı için büyük önem arz ediyor. Yeni geçilen HES kodu uygulaması ile hem vatandaşlarımızı hem çalışanlarımızı korumuş olacağız”dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme Belediyesi’nden öğrencilere hijyen kiti
Sonraki Haber Bayraklı'da personel reformu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?