ANA SAYFA > EKONOMİ > Bölgelerin nasıl rekabetçi olacağı İzmir'de tartışıldı

Bölgelerin nasıl rekabetçi olacağı İzmir'de tartışıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bölgelerin nasıl rekabetçi olacağı İzmir'de tartışıldı

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) düzenlediği “Türkiye’de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesi İzmir Çalıştayı”nda bölgesel ve sektörel anlamda gelişimin ipuçları paylaşıldı.

EBSO'da düzenlenen çalıştaya İZKA yetkililerinin yanı sıra; Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)  Kalkınma Bakanlığı, özel sektör temsilcileri, üniversiteler, TÜİK, Kalkınma Bankası gibi İzmir'de sektörel araştırma gerçekleştiren kuruluşlar katılım gösterdi.

İZKA Planlama Birimi Başkanı H.İ. Murat Çelik, gerçekleştirilen çalıştayla Türkiye’de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesi bölgesel ve sektörel rekabet politikalarının iyileştirilmesi ve Bölgesel Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar arasındaki koordinasyonun geliştirilmesini amaçlandığını söyledi.

Türkiye’de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesinin 2014 yılının Kasım ayında başlatıldığını belirten Çelik, toplamda 22 ay sürecek projenin Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edildiği bilgisini verdi.

İzmir, Konya ve Erzurum'un bu proje için pilot il olarak belirlendiğini de ifade eden Çelik, İzmir'in gerek altyapı gerekse de bilgi ve deneyim anlamında yeterli olduğu görüşünü dile getirerek “Bu çalıştayda Bölgesel rekabet edebilirlik göstergeleri ve Bölgedeki öncelikli sektörlerin tanımlanmasına yönelik metodoloji başlıklarına odaklanacağız. Bölgemizdeki öncelikli sektörlerin belirlenmesi yatırım teşvik mekanizmalarına da önemli bir veri sağlayacaktır” dedi.

Bilgi ve deneyim paylaşımı sağlıyor

OECD’den Proje Yöneticisi Gregory Lecomte dünyada 34 ülkenin katılımıyla hizmet veren OECD'nin ekonomik kalkınma ve ticaretin gelişimi için bilgi ve deneyim paylaşımı sağladığını belirtti.

Türkiye'nin de OECD'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığını ifade eden Gregory Lecomte, çalıştayda yatırım, sanayi, servis hizmetleri, ticaret ve eğitim gibi pek çok farklı konuda bilgi ve ipuçlarını paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Çalıştayda OECD proje ekibi ve katılımcılar arasında İzmir’de yapılan sektörel çalışmalar ve kullanılan ekonomik göstergeler konusunda teknik düzeyde bilgi alışverişi sağlandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nurhan Damcıoğlu, Karantinalı Despina Müzikali ile Karşıyaka’da
Sonraki Haber Gelinlik sektörü ekonomiye katma değer sağlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?