ANA SAYFA > SPOR > Boccia turnuvasında heyecan başladı.

Boccia turnuvasında heyecan başladı.

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Boccia turnuvasında heyecan başladı.

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Uğur Baran'ın çabalarıyla düzenlenen İzmir’in ilk il boccia turnuvasında heyecan başladı.

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi  ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim kurulu üyesi Ahmet Uğur Baran tarafından verilen önerge sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in 5 belediye boccia takımlarının katılımıyla düzenlenen turnuva Celal Atik Spor Salonu'nda başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Foça Belediyesi, Buca Belediyesi boccia takımlarının katıldığı turnuva yarın sona erecek. Turnuva'da il birincisine Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ödül olarak verilecek.
Celal Atik Spor SalonU'nda turnuvayı izleyen ve sporcularla yakından ilgilenen Ahmet Uğur Baran “Bugünkü İzmir İl Turnuvası geçtiğimiz ay verdiğimiz bir önergenin sonuçu. Çok mutluyum. İzmirimizde 6 adet engelli boccaia takımı var. Ancak hiçbir şekilde bugüne kadar bir il turnuvası düzenlenmemiş. Biz böyle bir turnuva yapılması için önerge verdik. Önerge Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi ve Engelsiz İzmir Komisyonumuza havale edildi. Boccia ağır engelli gruplarının da oynayabildiği bir oyun. Bu oyunla ağır engelli gruplarımızı evlerinden dışarıya çıkarabiliyoruz. Temel amacımız engellileri evlerinden çıkarabilmek. Diğer engelli kardeşlerimizin de bu spordan haberi olsun istedik. Bu sporu yapan diğer engelleri görsünler onları örnek alsınlar bu spora başlasınlar ve sosyal hayata katılsınlar. Turnuva için bir ay boyunca komisyonumuzda çalıştık. Güzel bir taslak ortaya çıkardık. Böyle bir turnuva İzmir'de ilk defa düzenlendi. Türkiye’de de bir ilk diyebiliriz. Engelli bocciası İzmir’de doğdu. Milli Takımımızın lokomotifi de İzmir. Milli sporcuların yarısı İzmirli. Türkiye Boccia Turnuvası’nın bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapmak istiyoruz. Bu turnuva onun bir ön hazırlığı diyebiliriz. Türkiye Boccia Turnuvası’nın Antalya’dan İzmir’e getirebilirsek çok güzel bir iş yapmış olacağız. Bu turnuva sonucunda şampiyonlarımıza ödüller vereceğiz. Birinciye tam altın, ikinciye yarım üçüncülere de çeyrek altın veriyoruz. Bütün katılımcılarımız kupalar veriyoruz. Sporcu arkadaşlarımız bu sporu hobi olarak görmesinler profesyonel sporcu olduklarını hissetsinler istiyoruz. Özgüvenleri yerine gelsin istiyoruz ” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Maraton İzmir için geri sayım başladı
Sonraki Haber Filede Karşıyakalı gençler lider...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?