ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Blog Nasıl Açılır?

Blog Nasıl Açılır?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Blog Nasıl Açılır?

Belirli bir konuda ya da ilgi alanına yönelik içerikler yayınlamak isteyenler için blog açarak özellikle ilk aşama zor olabilmektedir.

 Blog açmayı bilmeyen ya da mevcut seçenekler ile ilgili detayları öğrenmek isteyenler, yapacakları araştırma ile en kolay yolu tercih ederek, blog sahibi olabilmektedir.

BlogOluşturmak İçin Ne Yapmalıyım?

Blog oluşturmak isteyenlerin öncelikli olarak nasıl bir blog sahibi olmak istediğini belirlemesi gerekmektedir. Blog oluşturmak için ücretli veya ücretsiz olarak farklı seçenekler olduğundan dolayı kullanıcıların ücret konusunda yapacakları seçimin ardından bu yönde mevcut alternatifleri değerlendirmesi gerekir.

BlogNasıl Açılır 2021 Yılı Seçenekleri?

Ücretsiz blog açacak kişiler Blogger ve WordPress gibi kişiye özel blog sayfasının açılmasına imkan tanıyan sistemleri tercih edebilir. Bunun yanı sıra Medium gibi daha geniş kapsamlı ve milyonlarca insana ulaşma imkanı sağlayan özel siteler de tercih edilebilir durumdadır. Bu tür ücretsiz seçenekler basit bir üyelik işlemi ile blog sayfasına sahip olunmasını sağlar. Blog isminin belirlenmesi, blog açıklamalarının tanımlanması gibi birkaç özel ayarın ardından kişiler blog yazılarını yazarak yayınlayabilmektedir. Hangi sistem tercih edilirse edilsin; video, resim, daha uzun metinler, kullanıcılar ile etkileşime girilebilecek yorum alanları, iletişim sayfaları gibi çok farklı sayfalar oluşturulabilir. Kullanıcılar özel şablon ve temalarla da blog sayfalarına profesyonel bir görünüm kazandırabilir.

Ücretsiz Blog Nasıl Açılır?

Ücretsiz blog açmak isteyenlerin aşağıda yer alan alternatiflerden bir tanesini tercih etmesi gerekir. Seçim sonrasında üyelik alınarak site oluşturma adımlarınım takip edilmesi yeterli olacaktır. Bu siteler ise şöyledir;

  • Blogger
  • WordPress
  • Weebly
  • Wix
  • Tumblr
  • LiveJournal.com
BlogAçmak Ne Kadara Mal Olur?

Ücretli seçenekleri değerlendirmek isteyenlerin ise belirli bir bütçeyi karşılaması gerekir. Bütçe dahilinde öncelikli olarak bir domain ve hosting alınması gerekir. Domain fiyatları standart ve sabit olduğundan dolayı domain hizmeti sunan yerli ve yabancı firmalardan bir tanesi tercih edilebilir. Kampanyalar hariç fiyatlar arasında çok büyük farklar olmayacağından dolayı .com uzantılı bir domain için ortalama 8 dolarlık bir ücretin ödenmesi gerekecektir. Blog açılabilmesi için hosting gerekirken bu başlangıç aşamasında aylık 10 TL gibi düşük ücretler ile iyi bir firmadan hizmet alınabilir. Ardından Hosting alanı üzerine WordPress gibi ücretsiz içerik yönetim sistemleri kurularak site aktif hale getirilebilir.

Wordpress ile oluşturulmuş örnek blog linki: https://www.bilinc.net/

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kılıçdaroğlu İzmir’de sel mağdurlarını ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka, yola devam...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?