ANA SAYFA > GÜNDEM > Bitlis Tanıtım Günleri Karşıyaka'da

Bitlis Tanıtım Günleri Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bitlis Tanıtım Günleri Karşıyaka'da

Karşıyaka önümüzdeki haftasonu farklı bir etkinliğe daha evsahipliği yapacak. Ülkemizin tarihi kentlerinden Bitlis’in tanıtım günleri 25-28 Aralık 2015 tarihlerinde Bostanlı Pazaryerinde gerçekleşecek. Bitlis valiliği, belediyeleri, sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlikte Bitlis ve yöresini tanıtan etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bitlis Tanıtım Günleri için Vali Ahmet Çınar tarafından  yapılan açıklamada “ Tarih boyunca bir çok medeniyete vatanlık etmiş Bitlis İlimiz, yılın 12 ayında turizmin her türüne cevap verebilecek bir potansiyele sahiptir. Anıtsal yapıları, eşsiz doğası, geleneksel kültürü, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Avrupalı Seçkin Destinasyon (EDEN) ödülü almış Nemrut Krater Gölü, Selçuklu Medeniyetinin en büyük eserlerini içinde bulunduran Ahlat İlçesi, çetin kış şartlarının beraberinde getirdiği kış turizmi imkanları, Bitlis İlimizin turizm zenginliklerinin bazılarıdır.

Sahip olduğumuz bu değerlerin ve geleneksel kültürümüzün (el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünler v.s.) tanıtımı amacıyla İzmir İlinde “Bitlis Tanıtım Günleri” düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bitlis İlimizin turizm değerlerinin tanıtılması, ekonomik ve ticari kapasitesinin artırılması, alternatif turizm olanaklarının ortaya çıkarılması, sanayi ve tarım ürünlerinin markalaşmalarının sağlanarak yeni pazarlara ulaşma imkânlarının artırılması, İzmir ve Ege Bölgesinde yaşayan Bitlisliler arasında tanışma ve dayanışma ruhunun geliştirilmesi ve ziyaretçilere gösterilmesi amacını taşıyan ve İzmir’de ikincisi olan “Bitlis Tanıtım Günleri”  İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazarında 25 – 28 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenecektir.

Valiliğimiz, İlçe Kaymakamlıkları, Belediyeler ve bazı kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları, turizm işletmeleri ve yöresel ürün standlarının kurulacağı tanıtım günleri etkinliğinde ziyaretçilere yöresel tatlarla birlikte çeşitli konserler,  halkoyunları gösterileri gibi eğlenceli aktiviteler sunulacaktır.

İzmir ve ege bölgesinde yaşayan herkesi 25 – 28 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazarındaki “Bitlis Tanıtım Günleri” etkinliğimize bekliyoruz “ denildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Süt kuruluşunun 42. yılını kutladı
Sonraki Haber Tek bir kişiyi infaz etmek yerine...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?