ANA SAYFA > İZMİR > Bisikletlilere otobüs kullanımının yolu açılıyor

Bisikletlilere otobüs kullanımının yolu açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bisikletlilere otobüs kullanımının yolu açılıyor

ESHOT, otobüslerin önüne monte edilen düzenek sayesinde, İzmir’deki bisiklet sürücülerini de toplu ulaşıma katmayı hedefliyor. Aynı anda iki bisikletin taşınabildiği kolay açılıp kapanabilen sistem, kullanıcıların görüş ve önerilerinden sonra yaygınlaştırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro ve İZBAN trenlerinde bisikletli yolcuların seyahat etmesinin önünü açan düzenlemelerin ardından, bu alanda önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, bisiklet kullanıcılarından gelen talepler üzerine otobüslerin önüne monte edilebilen, aynı anda iki bisikletin taşınabildiği bir sistem tasarladı. Farklı bisiklet modelleri üzerinde denenen taşıma sisteminin kolay kullanılabilmesi ve taşınan bisikletlerin güvenliği açısından sorun oluşturmaması amaçlandı. Sistem, üzerinde bisiklet yokken otobüsün ön kısmında kapalı durumda bekliyor. Bisikletli bir yolcu bineceğinde ise yolcu tarafından hızlı bir şekilde açılıyor. Kullanıcı, bisikleti taşıma bölgesine yerleştirdikten sonra yolculuğuna başlayabiliyor. Yolculuğun bitiminde ise bisikleti yerinden çıkarıp, eğer başka bir bisiklet taşınmıyorsa düzeneği kapalı konuma getirmek yalnızca bir kaç saniye sürüyor.

Bisikletçiler test etti

Testlerden başarıyla geçen bisiklet taşıma sistemi, kullanıcıların da beğenisine sunuldu. İzmir'deki bisiklet topluluklarının temsilcileri, ESHOT atölyelerine giderek düzeneği yerinde inceledi. Ege Pedal Spor Kulübü Başkanı Yusuf Hitit, Perşembe Akşamı Bisiklet Topluluğu Kurucusu Muhlis Dilmaç, Çarşamba Akşamı Bisiklet Topluluğu temsilcisi Hüseyin Tekeli ve Abdullah Yıldırımkal'dan oluşan inceleme heyeti, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Ölçer ve diğer yetkililerden sistemle ilgili bilgi aldı. Kentteki tüm bisiklet kullanıcılarını memnun edecek bir uygulamayı hayata geçirmek istediklerini dile getiren ESHOT yetkilileri, sistemi yaygınlaştırmadan önce gelen önerileri değerlendireceklerini dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi var
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Kulübü'nde genel kurul günü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?