ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Birinci Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde

Birinci Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Birinci Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde

İzmir Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı sebebi ile düzenlenecek film gösterimlerinde, büyük savaşı anlatan 9 film İzmirli sinema severlerin beğenisine sunulacak.

Fransız Kültür Merkezi, Goethe İnstitut, Almanya Büyükelçiliği, ve Avusturya Kültür Ofisi,  Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı vesilesiyle film gösterimleri ve konferanslardan oluşan bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. İzmir'de Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinliğin başlığı "Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları: Derin Yaralardan Kardeşliğe" olarak belirlendi.

9 film gösterilecek

İzmir Fransız Kültür Merkezi Kültür Salonu'nda 18-22 Kasım tarihinde düzenlenecek olan gösterimlerde, büyük savaşı konu alan, 1930 – 2013 yılları arasında dünyaca ünlü yönetmenler tarafından çekilmiş 9 film, İzmirli sinema severlerin beğenisine sunulacak. Gösterilecek filmlerde savaşan taraflar arasındaki  ilişkiler, savaş karşıtlığı, savaşta aşk, Birinci Dünya Savaşı için savaştırılan Afrikalı askerler gibi konular işleniyor. İzmir Fransız Kültür Merkezi yetkilileri, sinema gösterimlerinin ücretsiz olduğunu belirterek sinema ve tarih sevdalısı bütün İzmirlileri gösterimlere davet ettiler. Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için Fransız Kültür Merkezi'nin internet sitesinde bulunuyor.

Vatanseverlik ve sinema anlatılacak

Sinema tarihi uzmanı Fransız Clement Puget da, etkinlik kapsamında 21 Kasım Cuma günü saat 19.00’da “Vatanseverlik ve Sinema” başlıklı bir konferans verecek.

PROGRAM

18 Kasım Salı

19:00Dayanışma.

21:00Siperde İlk Noel.

19 Kasım Çarşamba

19:00Batı Cephesi 1918

21:00Fransa

20 Kasım Perşembe

19:00Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları.

21:00Suskun Dağ

21 Kasım Cuma

19:00Konferans

21:00Harp Esirleri.

22 Kasım Cumartesi

15:00Jules ve Jim.

17:00Kadın ve Yabancı

19:00Ateşkes

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şimşek, kadroda operasyona gidecek
Sonraki Haber Raylı sistemin “lideri” İzmir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?