ANA SAYFA > İZMİR > Binalı Yıldırım'ı, Demirel ve Özal'a benzetti

Binalı Yıldırım'ı, Demirel ve Özal'a benzetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Binalı Yıldırım'ı, Demirel ve Özal'a benzetti

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından yerine getirilen Binali Yıldırım’ın eski başbakanlar Süleyman Demirel ile Turgut Özal gibi teknik altyapısının oluşu nedeniyle İzmir ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu bildirdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen İZKA Kalkınma Ajansı 12. Kalkınma Toplantısı’nın açılışında konuşan İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu,kürsüden İzmir ve ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi.

"Başbakanlığı sürpriz olmadı"

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde yaşanan hükümet değişikliğine de değinen Çolakoğlu, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın başbakanlığa seçilmesinin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Herkesin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevini bıraktığından bu yana Binali Yıldırım’ın Başbakan olabilecek kabiliyet ve kapasitede olduğu görüşünde birleştiğini hatırlatan Çolakoğlu,“İcracı ve teknik altyapısı kuvvetli olan Sayın Yıldırım rahmetli Demirel ile Özal’a benziyor. Teknik altyapısı kuvvetli olan başbakanların Türkiye’ye çok önemli mesafeler kazandırdıklarını biliyoruz. Gördük, yaşadık inşallah bu dönem de öyle olacak” dedi.

Yıldırım İzmir’i iyi tanıyor

Başbakan Yıldırım’ın uzun yıllardır İzmir Milletvekilliği yapması nedeniyle İzmir’i iyi tanıdığını vurgulayan Çolakoğlu, “Türkiye’nin sorunlarını en iyi şekilde çözebilecek diye umuyoruz. Bu umudumuzu da sürdürüyoruz. İzmir şehrinin temel alt yapıları eksikliklerini de çok iyi biliyor. İzmir-İstanbul otoyolu ve Çandarlı Limanı gibi İzmir’in en öncelikli iki projesini çok yakinen takip ediyor. Ayrıca, İzmir havalimanına ikinci pist inşa edilerek bir aktarma merkezi haline getirilmesi ve Balçova-Bostanlı arasına denizden bir geçiş yapılarak İzmir’in ring seferinin tamamlanması projesinin İzmir için hayati olduğunu anlatmaya ihtiyaç duymayacağımız bir başbakanımız oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Başbakanımızın birlikteliklerinin eskiye dönmüş bir artı yapısı olması nedeniyle çok faydalı süreç içerisinde olacağız umudunu taşıyoruz.Bu vesileyle yeni hükümete başarılar diliyoruz” dedi.

Ayyıldız İzmir için şans

İzmir’e Vali olarak atanan Sayın Erol Ayyıldız’ın da İzmir için artı bir şans olduğuna işaret eden Çolakoğlu şöyle konuştu: “Çünkü Aydın’dan geliyorlar. Aydın’da oturan birisinin İzmir’le yarım saatlik bir otoyol mesafesinde yaşıyor olması İzmir’de yaşıyor kadar İzmir ihtiyaçlarını sorunları İzmir’in havasını suyunu bilmesinin bir göstergesi. Nitekim sayın Valimiz gelir gelmez hararetli bir şekilde çalışmalara başladı. Ben kendisini Aydın’dan gelmeden önce buldum. Hem başarılar diledim hem müşterek çalışma konusunda ki beraberliğimizi arz ettim. Kendisine başarılar diliyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Deniz tutkunlarına önemli uyarı
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi'nde mezuniyet gururu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?