ANA SAYFA > GÜNDEM > ''Bilinçli Anne Mutlu Çocuk Okulu'' Karşıyakalı annelere umut veriyor

''Bilinçli Anne Mutlu Çocuk Okulu'' Karşıyakalı annelere umut veriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Bilinçli Anne Mutlu Çocuk Okulu'' Karşıyakalı annelere umut veriyor

Moms of Turkey, Türkiye Anneler Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen kadın ve annelere yönelik eğitimlerin İzmir ayağı, Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile Çarşı Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Karşıyakalı Anneler, “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” ile hem öğreniyor, hem kazanıyor.

Annelerin daha mutlu ve sağlıklı anneler yetiştirmesi için Türkiye genelinde gönüllü bir eğitim seferberliği başlatan Türkiye Anneler Platformu, İstanbul, Bandırma’dan sonra İzmir Karşıyaka’da da eğitimlerini sürdürüyor.  Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile 21 Mart’ta Çarşı Kültür Merkezi’nde başlayan eğitimlerin ikinci oturumu gerçekleştirildi. “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” ikinci oturumuna, Trt Kent Radyo İzmir ‘Sen Büyürken’ programı yapımcısı ve sunucusu İletişim Uzmanı Reyhan Şenay, Çocuk Gelişimi Uzmanı “Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” kitabı yazarı Canan Çam, Psikolog Gül Çelik ve Bonibonlar olarak sosyal medyada tanınan blogger İpek Alper Karabıyık katıldı.

“İletişim Sadece Konuşmak Değildir”

İletişimin sadece sözel olarak ifade edilemeyeceğini anlatan Reyhan Şenay, iletişimde mesajın karşı taraftan nasıl anlaşıldığının önemine dikkat çekti. Araştırmalara göre iletişimin mesajı alan tarafından nasıl algılandığını anlatan Şenay, “Sözel mesajların sadece yüzde 7’si etkili. O mesajı söyleme tarzınız, ses tonunuzun payı yüzde 38 iken, beden dilinin yüzde 55 gibi inanılmaz bir etkisi var” dedi. Çocukla iletişimin artık geleneksel yöntemlerle gerçekleşemeyeceğini söyleyen Şenay, annelerin çocuklarını “Sen Dili” ile sürekli suçlamak, yargılamak, tehdit etmek yerine öncelikle etkin olarak dinlemelerini tavsiye etti. İletişim Uzmanı Şenay, çocukla iletişim krizleri gerçekleşmeden ailelerin olumlu davranış, tutumlarıyla önlem alabileceklerini belirterek,  annelerin çocuklarıyla oyun oynamasının, sınırlar ve kurallar belirleyerek, tutarlı davranmasının önemine değindi. Çocuklarla göz temasının ve empatinin sözcüklerden değerli olduğunu anlatan Şenay, “Çocuklarınız size bir şey söylerken lütfen işi gücü bırakıp, önünde diz çökün ya da eğilin. Dinlendiğini hisseden çocuklar, özgüveni yüksek, kendini doğru ifade edebilen geleceğin sağlıklı yetişkinleri olacaktır” diye konuştu. 

“Çocuklara bağırma diye bağırmayın!”

Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir kitabı yazarı Canan Çam ise, çocuk gelişimi uzmanı ve aile danışmanı olarak sürekli ebebevynlerle birlikte olduğunu belirterek, aileleri tarafından “paşam, müdür, prensesim” gibi lakaplarla sürekli övülen çocukların, okul hayatında ve sosyal yaşamda daha çok sıkıntı çektiğini vurguladı. Çocuklarına bağırarak, “Bağırma” diyen anne ve babaların olduğunu anlatan Çam, bu tür davranışlarla çocukların sağlıklı gelişiminin mümkün olmadığını anlattı.

“Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu’nun ikinci yarısında söz alan Hayat Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikolog ve Oyun Terapisti Gül Çelik ise,  çocukların zihinsel gelişim açısından yaşıtlarından 1 buçuk yıl ileride olduğunu belirterek, fiziksel gelişim açısından ise yaşlarının gerisinde kalabildiklerini söyledi. Gül Çiçek, annelerin korumacı yaklaşımları nedeniyle çocukların fiziksel aktivitelerini kısıtladıklarını söyleyerek, annelerin çocukların yaşına göre fiziksel gelişiminin nasıl olması gerektiğini takip ederek, desteklemelerini anlattı.

Sosyal medyada Bonibonlar olarak tanınan ikiz çocuk annesi İpek Alper Karabıyık ise, ikiz çocuklarla sosyal yaşam üzerine anneler ile sohbet etti. Son derece keyifli geçen Türkiye Anneler Platformu Moms of  Turkey “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” eğitiminin sonunda annelere çekilişle ücretsiz hediyeler verildi. 3. Oturumu 5 Nisan’da saat 14.00-17.00 arası  Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılacak eğitim programında ise, “Çocuğun dünyasında oyunun yeri”  Psikolog Selin Mert, “Çocuk Mahremiyeti” Psikolojik Danışman Ferhat Yılmaz, “Ailedeki Direnç Noktalarını Keşfetmek” Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu ve “Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri” Hypnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı yer alacak.    

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Genç bilim insanlarına destek TÜBİTAK’tan geldi
Sonraki Haber Düşlemler sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?