ANA SAYFA > İZMİR > Bilal Doğan'dan, Bayraklı İskelesi tepkisi

Bilal Doğan'dan, Bayraklı İskelesi tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilal Doğan'dan, Bayraklı İskelesi tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı Vapur İskelesi'ni kapatma kararına Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan sert tepki geldi.

İskelenin kaderine terk edileceğini ve tinerci yuvasına döneceğini söyleyen Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Bayraklı halkının taleplerini neden görmezden geliyorsunuz?" dedi ve Kocaoğlu'nu yanlıştan dönmeye davet etti. Doğan ayrıca, iskelenin kapatılması yerine ücretsiz ve sık seferler konularak yeniden Bayraklı iskelesinin cazibe merkezi haline getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

BAYRAKLI İSKELESİ KADERİNE TERK EDİLECEK!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sefer tarifesinde yapılan son güncellemeyi değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İZDENİZ filosundaki yeni gemi alımları ve mevcut iskelelerde yapılan yenileme faaliyetlerini "Körfez'de devrim" olarak duyuran ve reklamda sınır tanımayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran tarihinden itibaren Bayraklı'ya yönelik vapur seferlerine son vermekte, iskeleyi de kapatıp kaderine terk etmektedir. Hangi akla hizmet böyle bir karar alınmıştır? Böylesine önemli bir kararı alırken Bayraklı halkına sordunuz mu? Yeni kent merkezi olan ve yoğunluğu katlanarak artan İzmir'in kalbi Bayraklı'daki yaşanan bu gelişmeler güzel İzmir'imize yakışıyor mu? Milyarlarca liralık yatırımlar ile büyüyen, genişleyen yeni kent merkezinde vapur iskelesi bir ihtiyaç değil midir? Neden burada artacak yoğunluğa alternatif ulaşım çözümü olarak deniz ulaşımı sunulmuyor da, yerine burası kapatılıyor? Halkın ısrarlı vapur taleplerine böyle mi yanıt vereceksiniz? Buraya rahmetli Başkan Piriştina döneminde yapılan yatırım çöpe mi gidecek?"

BELEDİYE HALKIN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Alınan kararla birlikte Bayraklı halkının cezalandırıldığını savunan ve ilçenin denizle bağının kesildiğini belirten Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Foça'ya gemi kaldıran koskoca Büyükşehir Belediyesi Bayraklı'ya kaldıramıyor mu? Kararınıza artan maliyetler, sefer giderleri, düşen yolcu sayısı ve halkın deniz ulaşımına ilgisiz kalması gibi unsurları gerekçe gösterebilirsiniz. Peki sizlere soruyoruz, Bayraklı'da deniz ulaşımını geliştirmek için ne yaptınız? Neden deniz ulaşımını teşvik edecek çözümler üzerinde çalışmıyorsunuz? Bayraklı İskelesi neden yeni gemilere uyumlu hale getirilmedi ve bugüne dek tadilatlar yapılmadı? Neden vatandaşlarımızın şikayetlerine kulak verilip sefer sayıları arttırılmadı? İzmir'deki tüm iskelelerde gerekli tadilatlar yapılmış. Peki Bayraklı üvey evlat mı? Diğer izmir’in semtlerinde yaşayan hemşerilerimiz gibi, Bayraklı'dakiler de İzmirli değil mi? Bayraklı ‘ya gelince paranız mı bitti? Bayraklı ilçesine küstünüz mü? Neden bu ilçeye yatırım yapılmıyor? Bayraklı halkı sizden eşit hizmet talep ediyor. Yoksa Bayraklı ‘da yaşayan halkımızı görmezden mi geliyorsunuz? Bayraklılı hemşerilerimiz Konak'a inmesin mi? Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, halkçı, eşitlikçi, sosyal demokrat belediyecilik sözlerinize ne oldu? Yoksa unuttunuz mu? Bu nasıl belediyeciliktir?"

PİRİŞTİNA'NIN MİRASINA BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKACAKSINIZ?

AK Parti'li Doğan körfez ulaşımında gelinen noktayı üzüntüyle izlediklerini hatırlatarak, "Konak'taki Tramvay projesini yüzünüze gözünüze bulaştırdınız, şimdi sıra deniz ulaşımına mı geldi? Otobüs ulaşımında ve raylı sistem ulaşımında başarısızlıklarında sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, bu gelişmeyle birlikte becerisizliklerine bir yenisini daha eklemiş ve deniz ulaşımını da yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Merhum Başkan Piriştina'nın mirasına böyle mi sahip çıkacaksınız? Daha elindeki İskelesi'ne sahip çıkamayan Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın bir başka muhitine, Mavişehir ve Karataş'ta nasıl yeni iskeleler inşa edecek? Zamanında kamu kaynaklarından milyonlarca lira harcanarak yapılan iskeleyi kapatmak nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? " dedi. 

TİNERCİ MEKANI MI OLACAK?

Kocaoğlu'na "Yanlıştan dön" çağrısı yapan ve bir öneride bulunan Bilal Doğan sözlerine şöyle son verdi: "Burayı çürütecek misiniz? Kapatacak mısınız? Yoksa yıkacak mısınız? Yakında burayı tinercilere mi terk edeceksiniz? Burası devletin malı, kamunun parası harcanarak kente kazandırılmış bir tesis. Bayraklı Vapur İskelesi süs olsun diye mi yapıldı? İzmir gibi bir körfez kentinde bu kararın elle tutulur hiç bir yanı yoktur. Acilen bu yanlıştan geri dönün ve Bayraklı Vapur İskelesi'ne sahip çıkın. Gelin bu kez vatandaşın yararına bir iş yapın ve iskeleye yönelik seferleri ücretsiz ve sık aralıklı olarak burayı yeniden çekim merkezi haline getirin" dedi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başarılı kadınlar İzmir’de ödüllendirilecek
Sonraki Haber Karşıyaka Kız Muallim Mektebi 102 yaşında...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?