ANA SAYFA > İZMİR > Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'na otopark sorunu üzerinden yüklendi

Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'na otopark sorunu üzerinden yüklendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'na otopark sorunu üzerinden yüklendi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentin kangren haline dönen otopark çilesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini hatırlatan Doğan, "Seçim bildirgenizde 21 yeni otopark yaparak, kentteki mevcudu iki katına çıkartacağınıza dair İzmirlilere söz vermiştiniz. Sözünüzü tutup, görev süreniz dolmadan önce bu vaatlerinizi yapacak mısınız?" diyerek yüklendi.

Yeni otopark projeleri konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunan Doğan, yeni tesisler yerine her yıl ücretlere zam yapıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Son günlerde İzmir genelinde ve özellikle kentin iki ayrı yakasında da devam eden tramvay inşaatları ile birlikte keşmekeş bir trafik sıkıntısının baş gösterdiğini görüyoruz. İzmir'in merkezi noktalarında ve ana arterlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının bir numaralı kaynağı olan otopark çilesi karşısında, ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli önlemleri zamanında alamadığını ve üzerine düşen görevi malesef yerine getirmediğini bir kez daha görüyoruz” dedi.

KENT ACZİYET İÇİNDE

Kentlinin sorunlarını dile getiren Doğan, “Kent’te her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte trafik çilesi de katlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki bu duruma seyirci kalmaktan başka bir şey yapmıyor. Özellikle kent merkezinde, sabah ve akşam mesai saatleri içerisinde ana arterlerde trafik keşmekeşi yaşandığı, kent içi ulaşımın kördüğüm halini aldığıyla ilgili çok fazla tarafımıza şikayetler alıyoruz. Ama gelin görün ki, İzmir sokaklarını sadece makam aracı ile gezen Sayın Başkan Kocaoğlu ve hiçbir vizyona sahip olamayan bürokratları İzmirlinin yaşadığı bu ümitsiz tablo karşısında kıllarını bile kıpırdatmıyor. Sorun yumaklarının çözümü için elini taşın altına koymayı dahi düşünmüyor. Kent merkezinde ulaşıma nefes aldıracak yeni otopark yatırımları konusunda uzun yıllardır somut bir faaliyet göremiyoruz. Hal böyle olunca, İzmirliler de artık trafikte her gün saçını başını yolmakta. Durum şunu gösteriyor ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni otoparklar yapılması konusunda acziyet içindedir” dedi.

BELEDİYE, KORSAN OTOPARKÇILARLA YARIŞ HALİNDE

Kocaoğlu’na yüklenen Doğan, “Biz size senelerdir bu kente yeni otoparklar kazandırın derken, siz bizi yanlış anlamış olacaksınız ki, her seferinde yeni bir otopark kazandırmak yerine mevcut otoparkların ücretlerine zam yaptınız. Göreviniz süresince dört yeni tesis açmanıza karşılık, 11 yılda otoparklara yaklaşık 4 liralık zam yaptınız. Otoparklarda uygulanan bu fahiş fiyat politikası öyle bir hal aldı ki, belediye artık korsan otoparkçılarla yarışır hale geldi. Öyle zamlar yaptınız ki, korsan otoparklara bile bu fiyatlarla fark attınız.

Fiyatları aşağıya çekip otopark kullanımını teşvik etmektense bu sene yine zam yaparak minimum park ücretini de ‘7 lira’ ya çıkardınız. Bir türlü vazgeçmediğiniz bu inadınız yüzünden İzmirliler belediye otoparklarından kaçar hale geldi. Bu konuda size tavsiyemiz, İzmir’de yaşanan otopark sıkıntısını zamla örtmek ve İzmirlileri Belediyenin işletmelerinden korsan işletmelere kaçırmak yerine, diğer belediyeleri örnek almanız olacaktır. Bir başka CHP’li mevkidaşınız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in yönettiği Eskişehir'de, belediye otoparklarının ilk yarım saatinin ücretsiz hizmet verdiğinden, saatlik park ücretinin ise ‘1 lira’ olduğundan acaba haberiniz var mı?

Geçmişte çeşitli konular ile dile getirdiğimiz soruları da İzmirliler adına bir kez daha Sayın Kocaoğlu'na yöneltiyoruz ve kendisinden ciddi, somut yanıtlar bekliyoruz. Yapılan onca zam ve elde edilen milyarlarca liralık gelire karşılık ne kadar yatırım yaptınız? Otopark fonunda ne kadar para birikti? Bugüne dek İzmirlilerden toplanan bu tutar ne miktara ulaştı? Ve bu para ile kaç tane otopark yapılabilir? Bu para yerinde duruyor mu, yoksa başka hizmetlere mi aktarıldı? Yoksa otoparklardan toplanan paralar da, "vur patlasın çal oynasın" diyerek, konserlere, şenliklere, reklamlara, afişlere mi harcandı? 2016 yılında yeni tesisler için 20 milyon liralık proje bedeli ve kaynak ayıran idare, olmayan otoparklara daha ne kadar para harcayacak? Görüyoruz ki, laf salatası çok, ortada yemek aşçısı yok. Boş laf salatalarına artık İzmirlinin karnı tok. Her zamanki gibi “Yer bulamıyoruz” bahanesinin arkasına sığınacağınız için İzmirliler adına bu konuda pek de ümitli değiliz.

Bu yıl da projeler havada uçuşuyor, ortalık vaatlerden geçilmiyor. Size soruyoruz, devam eden 5 ayrı otopark projenizi bu yıl içerisinde tamamlayabilecek misiniz? Yoksa projeleriniz yine başka bahara mı kalacak? Seçimlerden önce verdiğiniz vaatler kapsamında hemşerilerimiz adına soruyoruz, seçim bildirgenizdeki 21 otopark projenizi görev süreniz bitmeden yapacak mısınız? Söz verdiğiniz gibi, emekli olmadan önce kent içindeki mevcut otopark kapasitesini iki katına çıkartabilecek misiniz? Yoksa İzmir'i kaderine terk edip, nasıl olsa sürem doldu diyerek mi gideceksiniz?"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Halk Sağlığı Müdürü Kızılkaya, kanser hakkında uyardı
Sonraki Haber İzmirli sörfçü Olimpiyat yolunda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?