ANA SAYFA > ÇEVRE > Beydağ Barajı’na can suyu

Beydağ Barajı’na can suyu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Beydağ Barajı’na can suyu

Küçük Menderes Ovası’nın kalbi “Beydağ Barajı’na can suyu geliyor.. 120 bin dekar araziyi sulayan dev baraja yılda 12.5 milyon m3 su sağlayacak “Beydağ Barajı ilave Su Temin Projesi” 1. Kısım’da su verilmeye başlandı. Baraj havzasına Tasavra Çayı’ndan yeni yılla birlikte su verilmeye başlandı.

Beydağ Barajı’na yılda 12,5 milyon m3 su sağlayacak “Beydağ Barajı İlave Su Temin Projesi’ 1. Kısım işinde % 80 gerçekleşme oranına ulaşıldı. Mutaflar (Tasavra) Çayı’ndan dev baraja su aktarılmaya başlandı.

Yılda 12,5 milyon m3 su verilecek
 “Beydağ Barajı İlave Su Temini Projesi 1 Kısım Projesi” ile Mutaflar (Tasavra) ve Abu Hayat Çaylarının havzalarındaki suyun 1200 ve 1800’lük borularla baraj havzasına aktarılması planlandı. % 80 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılan proje kapsamında şu ana kadar 6 km boru döşendi. Mutaflar (Tasavra) Çayı üzerine yapılması planlanan Dudunun, Mutaflar regülatörlerinin inşası bitirildi. Tabakane regülatörün de ise  % 60’fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. Abu-hayat Çayı havzasına ise Abu-hayat ve Uzunoluk Regülatörleri inşa edildi. Kanlı Regülatörünün inşası ise devam ediyor.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı yazılı açıklamada ‘248 milyon m3 su tutma kapasitesi ile Küçük Menderes Ovası’na adeta bereket akıtan Beydağ Barajı’na Mutaflar (Tasavra) Çayı’ndan can suyu verilmeye başlandığını belirtti.

Çiftçinin yüzü gülecek
Proje ile İzmir’in en büyük sulama barajı olan Beydağ Barajı’na her yıl Mutaflar (Tasavra) Çayı havzasından 10, Abu-hayat Çayı havzasından ise 2.5 milyon m3 olmak üzere toplam 12.5 milyon m3 ilave su temin edilecek. 
Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişiklikleri nedeniyle havzanın yeterli yağış alamaması Beydağ Barajı’nda ki su seviyesi oranlarını özellikle yaz aylarında bir hayli düşürüyordu. Proje ile dev barajda artık daha çok su birikecek. Ödemiş Ovası daha çok sulama imkânına kavuşacak

120 bin dekar arazi sulanıyor
Genel Müdür Aydın, ’3’te 2’si tamamlanan Ödemiş- Beydağ Sulama Projesi ile şu anda 120 bin dekar arazinin basınçlı borulu sistem ile sulandığının altını çizerek, Projenin tamamı bittiğinde Beydağ Barajından Küçük Menderes Ovası’nda toplam 196 bin 650 dekar arazinin sulanacağını açıklayarak sözlerini tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de evsizler konukevine yerleştiriliyor
Sonraki Haber Karşıyaka'dan 3 branş için tek kombine

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?