ANA SAYFA > İZMİR > Beyaz Sivil İnsiyatif MHP İzmir'i ziyaret etti

Beyaz Sivil İnsiyatif MHP İzmir'i ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Beyaz Sivil İnsiyatif MHP İzmir'i ziyaret etti

Beyaz Sivil İnisiyatif’in başlattığı barış girişiminin ilk ayağı tamamlandı. Mecliste grubu bulunan 3 partinin İzmir il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Beyaz sivil İnisiyatif final ziyaretini MHP İzmir il başkanlığında gerçekleştirdi. MHP İzmir il başkanı Necat Karataş ile görüşen Beyaz Sivil İnisiyatif önümüzdeki hafta Ankara’ya çıkarma yapacak.

İzmir’deki 113 STK’nın başlattığı barış girişiminin ilk ayağı olan siyasi partilerin İzmir il başkanları ziyareti MHP İzmir İl Başkanlığı ziyaretiyle tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti, CHP, HDP il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşerek STK’ların başlattığı barış girişimine destek olmasını isteyen Beyaz Sivil İnisiyatif MHP İzmir il başkanından da aynı talepte bulundu.

TERÖRÜ LANETLEMEK KOLAY BARIŞI DİLLENDİRMEK ZOR

Yaptıkları çalışmalar ile ilgili MHP İl Başkanı'nı bilgilendiren Beyaz Sivil İnisiyatif dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, “Geldiğimiz süreçte terörü lanetlemek çok kolay ancak barışı dillendirmek zor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak zor olan yolu seçtik. Ülkemizde yaşananlar yüreğimizi yakıyor. Öncelikle yerel dinamikleri harekete geçirelim dedik. İl başkanlarımızı ziyaret ettik. Önümüzdeki hafta da siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmek için Ankara’ya gideceğiz. MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmek isteriz. Randevu konusunda sizin de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Cıstır sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Biz sivil toplum olarak Alevi’si, Türk’ü, Kürt’ü, Roman’ı birlikte hareket edebiliyorsak siyasiler de bunu yapabilmeli. Ayrıştırıcı bir dil kullanılmamalı.”

TÜM İHTİRASLAR, KİMLİKLER BİR KENARA BIRAKILMALI

Anadolu Birliği adına söz alan Genel Başkan Erhan Kahraman, herkesi “güzel ülkemde neler oluyor, insanlık ölmesin” demeye davet etti. Genel Başkan Erhan Kahraman, vatandaşlık görevi olarak inisiyatif alması gerektiğini, Bu inisiyatifi alırken tüm etiketleri, mevkileri, ihtirasları, kimlikleri bir yana bırakmaları gerektiğini ifade etti.

İZMİR’DEKİ HUZUR VE REFAH HAKKARİ’DE DE OLMALI

İzmir’deki huzur ve refahın Hakkari’de de olması gerektiğini söyleyen MHP İzmir il başkanı Necat Karataş, “STK’ların çok büyük önemi var. İktidarların sivil toplum kuruluşlarının tespit ve tavsiyelerini dinlemesi ve bunun dahilinde politika üretmesi gerekiyor. Biz çözüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarının ve yerel halkın muhatap alınması gerektiğini sürekli dile getirdik. Ama kimse bizi dinlemedi. Türkiye’nin her yeri cayır cayır yanıyor. En çok Güneydoğu yanıyor. Biz federasyon, özerklik gibi düşüncelerin hep karşısında olduk. Ama eşitlik konusunda herkesin eşit imkanlardan faydalanması gerektiğini savunuyoruz. İzmir’deki huzur ve refahın Hakkari’de de olması gerekiyor. Ancak ekonomik iyileştirmelerden önce güvenliğin sağlanması gerekiyor” dedi.

MİLLİ TAKIM BENZETMESİ

Beyaz Sivil İnisiyatif üyesi 113 dernekten biri olan Karşıyaka Müteahhitler Derneği’nin başkanı Niyazi Gültekin, “Biz çocuklarımıza düşman bırakmak istemiyoruz. Türkiye’nin tapusu Çanakkale’dir. Bizim birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği oradadır. Milli takımızın maçları da bunun güzel bir örneği. Nasıl Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı milli takım maçında bir oluyorsa Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’de barış konusunda bir olmalı” dedi.

ECEVİT İLE BAHÇELİ KOALİSYON KURABİLİYORSA…

Anadolu Birliği Derneği genel başkan Yardımcısı Önder Oktay, “Sağ ve sol çatışmalarının en şiddetli olduğu dönemlerde ülke kutuplaşmışken 1999 yılında Bülent Ecevit ve Devlet Bahçeli ülkenin bütünlüğü için bir araya gelebilmişlerse bugün de her siyasi parti liderinin bir araya gelmesi gerekmektedir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ortadoğu’nun yeni gözdesi Türkiye
Sonraki Haber Lambalı radyolara yoğun ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?