ANA SAYFA > EKONOMİ > BESİAD'dan mağdur kadınları iş sahibi yapacak proje

BESİAD'dan mağdur kadınları iş sahibi yapacak proje

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BESİAD'dan mağdur kadınları iş sahibi yapacak proje

Kurulduğu günden bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) şimdi de mağdur kadınların iş hayatına kazandırılması için Uzman Pastacılar Derneği ile birlikte bir proje gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

2002 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Bostanlı esnafının birbirine destek olmak amacıyla kurduğu BESİAD, geçen 14 yıllık sürede düzenlediği birçok sosyal sorumluluk projesi ile dikkat çekiyor. Kuruluş amaçlarının Bostanlı’yı marka yapmak, esnafın perakende satışlarını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyleyen BESİAD Başkanı Altuğ Algur, gerçekleştirdikleri projelerle derneğin kuruluş amaçlarının çok ilerisinde işlere imza attığını söyledi. Son projelerinin  Toplum Destekli Polis Birimi ve Başkanlığını İhsan Esen’in, başkan yardımcılığını ise Ali Aktaş’ın yaptığı Uzman Pastacılar Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri mağdur kadınlara iş imkanı sağlamak olduğunu anlatan Algur, “Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz. Bugüne kadar onlarca proje hayata geçirdik. Son olarak dezavantajlı ve mağdur durumdaki kadınlarımızı meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Toplum Destekli Polis Birimi’nin bize yönlendireceği kadınlara pastacılık eğitimi vereceğiz. Eğitim gören kadınlara iş garantisi de veriyoruz. Bostanlı esnafımızın da bu konuda çok büyük desteğini görüyoruz” dedi.

Soma felaketinin ardından yüzlerce maden işçicinin yetim kalan çocukları için kermes düzenleyerek eğitimlerini sürdürebilmek adına kaynak yarattıklarını hatırlatan Algur, derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle ilgi şu bilgileri verdi;  “Kentsel dönüşüm hakkında hem mülk sahiplerini hem de müteahhitleri bilgilendirmek amacıyla paneller düzenledik. Okuma alışkanlığını artırmak amacıyla 8 okulda kütüphane yenileme çalışması yaptık. Kızılay ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında 3 ayda bir kan bağışı yapıyoruz. Madde bağımlılığını önlemek için okullarda çalışmalar yapıyoruz. KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Eğitim sonrası kendi işyerini açacak olan kursiyerlerimize destek oluyoruz.”

BESİAD’ın her zaman bölge halkının nabzını tutarak esnafa destek olmaya devam edeceğini vurgulayan Algur, “Amacımız Bostanlı’yı markalaştırmak ve esnafımızın perakende satışlarını arttırarak refahını ve yaşam kalitesini yükseltmek. Yerel yönetimlerle esnafımız arasında istek, öneri ve çözümler konusunda köprü olmak” dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TÜBİTAK reddetti, Londra davet etti
Sonraki Haber Kaf Kaf 2'de 2 yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?