ANA SAYFA > İZMİR > Bergama Belediyesi EMITT yolcusu

Bergama Belediyesi EMITT yolcusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bergama Belediyesi EMITT yolcusu

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesiyle turizm fuarlarına ağırlık veren Bergama, 22 – 25 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMİTT” için kolları sıvadı.

Her yıl yurtiçi ve yurtdışından turizm profesyonellerinin bir araya geldiği EMİTT için Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in başkanlığında toplantı düzenlendi.

Bergama Ticaret Odası temsilcileri, Bergama’daki turizm acenteleri ve turizm işletmecilerinin katıldığı toplantıda fuar organizasyonu ile ilgili yapılan ön çalışmalar gözden geçirildi.

Birçok ülkenin ve kentin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin de katıldığı EMİTT Fuarı’nda Bergama Belediyesi, Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası olmasına vurgu yaparak ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini önplana çıkartacak. Ayrıca stantta Bergama ile özdeşleşmiş tulum peyniri, çam fıstığı, zeytinyağı ve parşömen gibi ürünler de sergilenecek.

Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilmesinin geri dönüşlerini almaya başladığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “2014 yılı verilerine göre İzmir müzelerindeki ve tarihi örenyerlerindeki ziyaretçi sayılarında küçük çaplı da olsa bir gerileme söz konusu. Ne var ki geneldeki bu gerilemeye rağmen Bergama ziyaretçi sayısında yükselişe geçti. Yüzde 298’lik bir artışla Bazilika 2014 yılı içerisinde İzmir sınırlarında ziyaretçi sayısını en çok arttıran tarihi örenyeri oldu. Bergama’ya olan bu yoğun ilginin katlanarak artacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Gönenç, İZKA’nın desteğiyle bu yıl yurtdışı fuarlarına da ağırlık verileceğini belirterek “İZKA’nın desteği bizim için önemli. Bu destek sayesinde bu yıl çok sayıda yurtdışı fuarına katılacağız. Mart ayında Berlin’de ITB Fuarı var. Berlin’de daha önce Kültür Bakanlığı’nın kiraladığı stantta tanıtımımızı yapıyorduk. Fakat bu yıl İZKA Bergama’yı öne çıkararak ayrı bir stant kiralıyor. Bu fuarlar Bergama’nın evrensel değerlerinin daha da bilinir hale gelmesini sağlayacak” dedi.

Bergama Belediyesi’nin 2015 yılı içerisinde Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan yurtdışı turizm fuarı takvimi hayli yoğun. Belediye 14 – 18 Ocak Hollanda UTRECHT Turizm Fuarı’nda, 5 – 8 Mart Berlin ITB Turizm Fuarı’nda, 18 – 21 Mart Moskova MITT Turizm Fuarı’nda, 4 – 7 Mayıs Dubai ARABIAN Turizm Fuarı’nda, 25 – 27 Eylül Tokyo JATA Turizm Fuarı’nda, 29 Ekim – 1 Kasım İtalya PAESTUM Arkeoloji ve Turizm Fuarı’nda, 2 – 5 Kasım Londra Turizm Fuarı’nda UNESCO temalı stantlarıyla yerini alacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Çıray: Çocuklara devlet eliyle travma yaşatıldı
Sonraki Haber Buca Belediyesi’nden Karne Hediyesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?