ANA SAYFA > GÜNDEM > Belediye Meclisi’ne faaliyet raporu damga vurdu

Belediye Meclisi’ne faaliyet raporu damga vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Belediye Meclisi’ne faaliyet raporu damga vurdu

Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumu, Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

İlk oturumundan kalan maddelerin oylanmasıyla başlayan toplantıya, Tramvay hatlarına enerji sağlayacak trafoların yapımıyla ilgili maddenin görüşülmesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisiyle imar komisyonunun toplanarak trafoların yapımını karara bağlaması için 10 dakika ara verildi. İmar komisyonunda trafolara ilişkin projelerin revize edilmesi kararı verildi. Ayrıca vatandaşlardan gelen istek üzerine tramvay projesinin tek hat olarak Alaybey’e kadar uzatılması adına trafo projelerinin de bu şekilde yeniden değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Arena'nın adı değişti

Belediye Meclisi’nde alınan en önemli kararlar birisi de, Karşıyaka Arena’nın adının değiştirilmesi oldu. Muharrem Candaş Spor Salonu’nun açılışında adının değişeceği açıklanan Karşıyaka Arena, Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle alınan kararlar “Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu” oldu.

Faaliyet raporu görüşüldü

İlk oturumda gündeme gelen fakat gündemde bırakılan 2015 yılı faaliyet raporu da, meclis 2. oturumunda tartışıldı. Faaliyet raporunun görüşülmesi için Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, yasalar gereği yerini Başkan Vekili Atilla Baysak’a bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, faaliyet raporunu bir başarı olarak adlandırırken, AK Parti adına konuşan Ersin Güngör: “Karşıyaka’nın Filizleri ve okul tadilatlarını destekliyor fakat yeterli bulmuyoruz. Karşıyaka’nın birçok yerinde havanda su dövüyoruz. Cumhuriyet ve İnönü Mahallesi’nde plansızlık sürmekte, kentsel dönüşüm desteklenmemektedir. Kentimizde kişi başı yeşil alan 3.5 metredir. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği en az miktar 9 metredir. Gelişmiş şehirlerde bu rakam 20 metreye kadar çıkmaktadır. Bilbordlara harcayacağınız parayı yeşile yatırsaydınız, belki bugün kişi başına düşen yeşil alan oranı gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşırdı. 47 milyon yatırım bütçesine rağmen 11 milyon yatırım var. Öngörülenin 4te 1i yatırım yapılmış. Özel kalem müdürlüğü 4.5 milyon lirayla İzmir’deki en çok harcamayı yapan müdürlük olmuştur diye düşünüyorum. Ak Parti olarak ret oyu kullanacağız” diyerek belediyenin 2015 faaliyetlerini eleştirdi.

Ersin Güngör’e cevap vermek için Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan İsfahan Naki ise,  “Söz almayacaktım ama dayanamadım. Burada bir bütçe değil, faaliyet raporu konuşuluyor. Türkiye’de hiçbir şekilde borcunu ödememiş, yurtdışında kredibilitesi olmayan birçok belediye örnek verebilirim ama bunların hiçbiri mensubu olduğumuz partiden değildir. Belediyecilik halka dokunabilmektir. Destek hizmetlerimiz halka dokunabildiği için en yüksek bütçeyi almıştır. Bilbordlarda resimleri sayacağınıza, Karşıyaka Belediyesi’nin halk dostu olarak yaptığı projeleri anlatabilseydiniz. Bütün dünya takdir ediyor. Keşke sizden de bir teşekkür alabilseydik” dedi.

Akpınar’dan zehir zemberek cevap

Son olarak eleştirilere cevap vermek için söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sözlerine “Sayın Mertoğlu Karşıyaka’nın Filizleri kutlamasına 900 bin lira harcandığını ispat edebildi mi? Bunu mecliste bir kez daha sormak istiyorum. İspat edebildiyse ben istifamı açıklamıştım, ispat edemediyse kendisi müfteri ilan ediyorum ve gereğini yapmaya davet ediyorum. Eğer bunları da yapmayacaksa, meclis huzurunda halkı yanılttığı için Karşıyaka halkından özür dilemesini istiyorum” diyerek başladı.

Akpınar, “İzmir’in en yoğun çalışma programına sahibiz ve sürekli takdir alıyoruz. 2015 yılı faaliyet raporunda yer alan mali tablomuza baktığınız zaman, gelir bütçemizin gerçekleştirme oranının %85, gider bütçesinin gerçekleştirme oranının da %91 olduğunu görürsünüz. %80’in üzerindeki oranlar, bir başarı oranıdır. Tüm çalışma arkadaşlarıma kaynakları etkin ve doğru kullandıkları için teşekkür ediyorum. Kentimizde yaşanan aksaklıkların pek çoğu yerel yönetim yasalarından kaynaklanmaktadır. Kentsel dönüşüm yasasının eksiklerinden bugün burada kimse bahsetmiyor. Kentsel dönüşümden faydalanarak yatırım yapanlar belediyemize bir harç ödemiyor. En büyük kaynaklarımızdan birisi elimizden alındı. Biz tabii ki yeşile önem veriyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanı olduktan sonra yaptığım ilk işlerden birisi İmar Müdürlüğü’ne oturma raporunu almaya gelen konut sahiplerine apartmanlarının önünde her 25 metrekarede bir ağaç dikme zorunluluğu getirmek oldu. Yine geldiğim gün, mutluluk ormanı açarak evlenen her çift için oraya bir ağaç diktiğimiz görmezden gelinemez diye düşünüyorum. Onun dışında park ve bahçeler müdürlüğümüzün 20 tane yeni park hazırlayarak bir kişiye 7 metrekarelik yeşil alan düşmesini sağlaması da görmezden gelinemez. Bugün İzmir’deki en düşük Özel Kalem bütçesi bizdedir. Bizim Özel Kalem bütçemiz öyle 4 milyon falan değil, 1 milyon 374 bin liradır. Personel giderlerini, SGK ödemelerini bunun içine koyup toplu bir rakam okursanız Özel Kalem Müdürlüğü, yiyiyor, içiyor, geziyor, milleti eğlendiriyor gibi gözükür. Ben defalarca söyledim, benim adım Hüseyin Mutlu Akpınar, eşittir tasarruf. Ben süslü işleri sevmem. Ben 3 Nisan’da mazbatımı aldıktan sonra ‘Ben ayağında ayakkabası olmayan çocuğun rızkının savunucusuyum’ dedim. Hala da o çocukların rızkını savunarak yöneticilik yapıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oylanan 2015 yılı faaliyet raporu, AK Parti grubunun 3 ret oyuna karşılık 34 oyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilişimle Sivil Toplum Kuruluşlarına destek olacaklar
Sonraki Haber Karşıyaka ve Göztepe'de yönetimler protestoya sıcak bakmıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?