ANA SAYFA > GÜNDEM > Belediye ile sendika anlaştı, sorun çözüldü...

Belediye ile sendika anlaştı, sorun çözüldü...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Belediye ile sendika anlaştı, sorun çözüldü...

Karşıyaka Belediyesi taşeron firmasından işte çıkartılan üç işçinin geri alınması için Nakliyat İş Sendikası'nın yaptığı belediyenin zemin katındaki işgal eyleminde çıkan arbede ve yumruklaşmalardan sonra belediye olanağanüstü bir gün geçirdi.

Asansörler güvenlik nedeniyle çalıştırılmadı. Ana giriş kapısı kapatıldı. Karşıyaka Belediyesi'ne gelen vatandaşlar yan kapıdan içeri alındı. Ancak 7 katlı binanın üst katlarına yürüyerek çıkmak zorunda kaldı. Özellikle yaşıllar bu durumdan olumsuz etkilendi. Nakliyat İş Ege Bölge Temsilcisi Zeki Olkun, Altaş'ta 340 işçiden 200'den fazlasının sendikalarına üye olduğunu, Çalışma Bakanlığı'na iş yerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi almak için başvuru yaptıklarını söyledi. Eylemi işten çıkartılan üç işçinin geri alınması için yaptıklarını, bu işçilerin sendikalaşmanın öncüsü olmaları nedeniyle işlerinden olduklarını belirten Olkun, belediye başkanına yönelik sosyal medyadan hakaret ve benzeri söylemlerde bulunmadıklarını dile getirdi. Olkun, eylemi yapanların Altaş işçisi olmadığı yönündeki eleştirilere ise "Burada işten çıkartılan üç arkadaşımız var. Başka şirket işçileri de var. Tabiiki Nakliyat İş'li başka işyerlerinde çalışan üyelerimiz, sendikacılar, işyeri temsilcileri de destek için buraya geldiler. Bu doğal. Diğer işçi arkadaşlar işlerini bırakarak buraya gelemediler" dedi.

Saat 15.15'de Karşıyaka Çarşısı'nda bir işhanındaki büroda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Nakliyat İş Başkanı Küçükosmanoğlu görüşme yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmeden sonra Akpınar gazetecileri "Bizi direkt ilgilendiren bir konu yok. Konuştuk" dedi. Küçükosmanoğlu ise uzlaşma olmadığını söyledi.

Mesai bitimi yaklaşırken bu kez Nakliyat İş Şube Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa biraraya geldi. Bu görüşmenin ardından eylem bitirildi, işçiler belediye girişindeki işgale son verdi. Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada "Başkan Akpınar sendikalaşmaya karşı olmadığını yanlış anlaşılma varsa daha dikkatli olacaklarını söyledi. İşten çıkartılan üç işçiden işçiden 2'si bir iki gün içinde işe alınacak. Üçüncü işçi ise Başkan Akpınar'la birebir görüşecek ve sonra işe alınacak" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gran Canaria İzmir'e geldi...
Sonraki Haber Gelişim Koleji'nden İzmir'de bir ilk...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?