ANA SAYFA > GÜNDEM > Belediye eski başkanının eşini öldürene müebbet hapis...

Belediye eski başkanının eşini öldürene müebbet hapis...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Belediye eski başkanının eşini öldürene müebbet hapis...

Karşıyaka’da, Aydın Belediyesi eski başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi, emekli avukat Bigül Esin'i (84) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Gürcistan uyruklu bakıcısı Lia Kokorashvili (53), “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis, nitelikli yağma ve güveni kötüye kullanma suçlarından da 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2016 yılının Kasım ayında Karşıyaka Bostanlı Mahallesi 2034 Sokak numara 4'teki Efes 1 bloklarında meydana geldi. Gürcistan uyruklu kadın bakıcısı Lia Kokorashvili ile yaşayan 2 çocuk annesi Bigül Esin'i telefonla arayan komşuları, kendisine ulaşamadı. Telefona çıkan Lia Kokorashvili iddiaya göre önce Kuşadası'ndaki yazlıkta olduklarını, bir sonraki aramada da Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bunun üzerine, komşuları kendilerinde bulunan anahtarla evine girdiklerinde Bigül Esin'i yatak odasında ölü buldu ve polisi aradı. Polisin evde yaptığı incelemede 1963- 1973 yılları arasında Aydın belediye başkanlığı yapan avukat Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla yaşlı kadına ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığı tespit edildi.
Katil zanlısı bakıcının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca ekipler, Esin'in kartından 5 bin TL para çekildiğini saptadı. Otogardaki Gürcistan’a çalışan bir firmadan Lia Kokorashvili adına bilet alındığı belirlenmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kuran kursunun 58 yaşındaki öğrencisinden ezbere İstiklal Marşı…
Sonraki Haber Karşıyaka’da öğrencilere Acil Durum Tatbikatı!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?