ANA SAYFA > İZMİR > BBŞT Çamdibi’nde ‘Keşanlı Ali’ ile perde açıyor

BBŞT Çamdibi’nde ‘Keşanlı Ali’ ile perde açıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BBŞT Çamdibi’nde ‘Keşanlı Ali’ ile perde açıyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nden sonra Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde de sanatseverlerle buluşacak. Perşembe günü ‘Keşanlı Ali Destanı’ isimli kursiyer oyunu ile perdelerini Çamdibi’nde açacak olan BBŞT, Kasım ayının sonundan itibaren ana kadro oyunlarını da ilk kez burada sahneleyecek.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezonu ilk kez bu yıl Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde bir kursiyer oyunu ile açacak. BBŞT lise grubu kursiyerleri ‘Keşanlı Ali Destanı’ ile 25 Eylül Perşembe akşamı izleyici karşısına çıkacak. Oyun 5 hafta boyunca her Perşembe saat 20.00’de ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ana kadro 17 Ekim’de sahne alıyor

BBŞT’nin ilgi ve beğeniyle takip edilen ana kadrosu ise sezonu, 17 Ekim’de ‘Bir anarşistin kaza sonucu ölümü” isimli oyunla açacak. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek bu oyun, Kasım ayının sonundan itibaren Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’ne taşınacak. Aynı tarihlerde ana kadro oyuncularından oluşan bir diğer ekip, yine Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Köleler Adası’ adlı oyunu sahnelemeye başlayacak. BBŞT iki salonda birden sahne alırken, Çamdibililer yaşadıkları yerde tiyatro oyunlarını takip edebilecek.

‘Keşanlı Ali’ oyununun konusu

Haldun Taner’in yazdığı, Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği oyunda, bir gecekondu mahallesinde yaşayan insanların hikayesi anlatılıyor. Hapishaneden çıkan Ali artık çok değişmiş, cezaevinde “Destan” dediği hayatı yaşamaya karar vermiştir. Mahallenin çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuğu için de mahalleli onun en büyük destekçisi olmuştur. Hikaye ilerledikçe Ali hem geçmişi hem de birlikte yaşadığı topluluğun çıkarlarıyla yüzleşecektir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'na büyük onur
Sonraki Haber Sağlık ordusuna katıldılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?