ANA SAYFA > İZMİR > Bayramda toplu taşıma araçları yüzde 50 indirimli

Bayramda toplu taşıma araçları yüzde 50 indirimli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayramda toplu taşıma araçları yüzde 50 indirimli

Bayram süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklara ulaşımı da yine ücretsiz yaptı. Metropoldeki 1927 mezarlığı bakımdan geçiren Büyükşehir, ayrıca kentin en büyük 5 kabristanının içinde ring seferleri de gerçekleştirecek.

Ramazan Bayramı’nda İzmirlilere “daha küçük maliyetlerle ulaşım” olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince kabristanlara “ücretsiz” otobüs seferleri düzenleyecek. Yüzde 50 indirim, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında, bayram süresince tüm Kentkartlı binişlerde (Havaalanı, Baykuş ve Yerleşke Öğrenci Tarifesi hariç) geçerli olacak. Ayrıca İzmir dışına gidip geleceklerin ulaşımlarını daha rahat yapabilmeleri için Otogar bağlantılı hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesi yapılacak.

ESHOT’un Ramazan Bayramı boyunca 08.00-16.00 saatleri arasında kabristanlara ücretsiz gerçekleştireceği ek seferler ise şöyle:

  • Konak - Karabağlar Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)
  • Konak - Yeşilyurt Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)
  • Karşıyaka İskele - Soğukkuyu Kabristanı - Doğançay Kabristanı (Hareket: Karşıyaka İskele önündeki otobüs peronları)
  • Karşıyaka İskele - Örnekköy Kabristanı (Hareket: Karşıyaka İskele önündeki otobüs peronları)
  • Konak - Hacılarkırı Kabristanı (Hareket: Konak AKM otobüs peronları)
  • Bornova – Işıkkent-Pınarbaşı-Hacılarkırı Kabristanları (Hareket: Bornova Meydan)
  • Bornova – Eski Kabristan (Hareket: Bornova Meydan)
  • Bornova – Yeni Kabristan (Hareket: Bornova Meydan)
  • Şirinyer – Buca Eski Kabristan- Buca Yeni Kabristan-Gökdere Kabristanı (Hareket: Şirinyer Aktarma Merkezi)
  • Balçova Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
  • Aşağı Narlıdere Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
1927 mezarlık bakımdan geçirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol genelindeki 1927 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak ziyarete hazır hale getirdi. Yoğun ziyaretin olacağı mezarlıklarda su sıkıntısı yaşanmaması amacıyla Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü ve İZBETON Genel Müdürlüğü’nden temin edilen su tankerleri, ziyaretin yoğun olduğu mezarlıklarda hazır bulundurulacak.

Ring seferleri yapılacak
Yeni Buca, Doğançay, Örnekköy, Eski ve Yeni Bornova mezarlıklarının içerisinde hizmet vermek amacıyla servis uygulaması hayata geçirilecek. Bayramda yoğunluk nedeniyle olası kazalara sebebiyet verilmemesi için, mezarlık içleri araç girişine kapalı olacak. Özellikle yaşlı ve engellilerin kabir ziyaretlerini kolaylıkla yapmaları için uygulamaya alınan servis hizmeti bayram süresince devam edecek. Vatandaşların bayram süresince mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde gerçekleştirmeleri, defin işlemlerinin de aksamadan yürütülmesi amacıyla 24 saat hizmet verecek şekilde personel görevlendirmesi yapıldı.

Deniz ulaşımı
İZDENİZ’e bağlı yolcu ve arabalı vapur seferlerinde 28, 29 ve 30 Temmuz 2014 günlerinde arabalı vapur seferleri saat 08.45, yolcu gemileri ise 08.30'dan itibaren başlayacak. Bayram süresince Bostanlı-Karşıyaka-Alsancak-güzergahında ek sefer uygulanacak. Ek seferler Bostanlı'dan 12.35'te başlayacak ve birer saat arayla 19.35’e kadar devam edecek. Karşıyaka'dan ek sefer 12.45’te başlayarak birer saat arayla 19.45’e kadar, Alsancak’tan ek sefer ise 13.00’de başlayarak yine birer saat arayla 20.00’ye kadar devam edecek. İZDENİZ, İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Yassıcaada seferlerine ise bayramın üçüncü gününden itibaren tekrar başlayacak.

 


Metro seferleri
İzmir Metrosu, Arife ve 3 günlük bayram süresince, 06.00-00.20 saatleri arasında sefer yapacak. Seferler, 06.00-07.00 ve 20.00-00.20 saatleri arasında 10 dakikada bir, 07.00-20.00 saatleri arasında ise 6 dakikada bir olacak.

Ekipler 24 saat çalışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Merkez 1 ekipleri, bu bayramda da 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. İzmirliler, şikayet ve taleplerini Merkez 1’in 293 11 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlarına iletebilecek. İZSU, kanal ve içme suyunda yaşanabilecek olası sorunlara önlem olarak arife gününden bayram sonuna kadar 24 saat ekip görevlendirecek ve ALO 185 hattını arayarak sorununu bildiren vatandaşlara yardımcı olacak.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basın Özgürlüğü Ödülü Soner Yalçın'ın...
Sonraki Haber Kocaoğlu İzmir'e "samimi" destek istedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?