ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklı'da gürültü kirliliğine geçit yok

Bayraklı'da gürültü kirliliğine geçit yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklı'da gürültü kirliliğine geçit yok

Bayraklı Belediyesi ilçedeki gürültü kirliliğini önlemek için yoğun mesai harcıyor. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçedeki eğlence mekanlarında belli periyotlarla ses kontrolü yapıyor. Artık yaz-kış kullanılan, bakımı doğru zamanda yapılmadığı için aşırı ses çıkartarak uykuları kaçıran klimalarda da ses kontrolü gerçekleştiriliyor. Bu konudaki şikayetleri anında değerlendiren ekipler, vatandaşları ve esnafı uyararak sorunun giderilmesi için süre tanıyor.

Bayraklı’da, Bayraklı Belediyesi gürültü kirliliğine geçit vermiyor. Yılın her döneminde belli periyotlarla “gürültü” kontrolü yapan, yaz aylarında denetimlerini sıklaştıran ekipler, eğlence ve düğün salonlarında yaptıkları incelemeler sonucu bu yılın ilk 8 ayında 11 mekana 425 bin 448 lira para cezası kesti.

Özellikle evlerde ve işyerlerindeki klimaların yarattığı gürültü kirliliğine geçit vermeyen ekipler, vatandaşlar gelen şikayetleri anında değerlendirdi. Buralarda aşırı gürültüyle çalışan klimalarla ilgili, vatandaşlara 10 gün süre verilerek, sorunun giderilmesi isteniyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, herkesin yasal sınırlar içerisinde faaliyet göstermesini isteyerek, “Gürültü konusunda düğün ve eğlence mekanlarını ilk önce uyarıyoruz. Eğer baktık düzelme olmuyor, vatandaşlardan şikayet gelmeye devam ediyorsa bu mekanlarla ilgili yasal işlem yapıyoruz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Özelikle İzmir’de klimalar yaz kış kullanılıyor. Tabi bu da beraberinde bazı problem getiriyor. Bu aletlerin belli periyotlarla bakımlarının yapılması gerekiyor. Yine vatandaşlardan gelen şikayetleri ekiplerimiz hemen değerlendiriyor. ‘komşumun klimasının sesinden dolayı uyuyamıyoruz’ diye şikayetler geliyor. Arkadaşlarımız o haneye gidip uyarıda bulunuyor ve bunun kısa sürede düzeltilmesini istiyor. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eski moloz döküm alanları orman oldu
Sonraki Haber ''Ayın Konuğu''nda yeni dönem başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?