ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklı sahili çiçek açacak

Bayraklı sahili çiçek açacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklı sahili çiçek açacak

Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı projenin Sahil Güvenlik ile Şelale Deresi arasındaki 23 bin metrekarelik bölümü için 15 Temmuz’da yapım ihalesine çıkıyor. Mor renkli çiçekler açan jakaranda, çınar ve ılgın ağaçlarıyla bölgedeki yeşil dokunun artırılacağı çalışmada sahile deniz merdivenleri, bisiklet mola terası, engelli çocukların da yararlanabileceği oyun alanları ve otomatik şehir tuvaleti de var.

İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında sıra Turan ile Yeni Kent Merkezi arasında uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridine geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından etap etap gerçekleştirilecek düzenlemenin ilk bölümü olan Bayraklı Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 164 metrelik sahil bandı ve 23 bin  metrekarelik alanın çevre düzenlemesi için 15 Temmuz 2015’te yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
Bayraklı  ve çevresinde yaşayanların denizle bağının güçlendirilmesi ve deniz kıyılarından daha fazla yararlanması amacıyla hazırlanan proje, bölge halkıyla yapılan anketlerdeki görüşler doğrultusunda şekillendi.

Yeni buluşma noktası

Bayraklı Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ile Şelale Deresi arasında gerçekleştirilecek düzenleme kapsamında, sahil bandı boyunca kesintisiz devam eden deniz merdivenleri, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak. Anadolu Caddesi’ndeki kesintisiz bisiklet yolunda pedal basan bisikletseverler için üç adet ‘Bisikletli Mola Terası’ yapılacak.

Mevcut “Bisim” korunacak; kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edilecek. Deniz kenarındaki gezinti yolu boyunca 26 adet yapraklı çınar ağacı, bisiklet yolu boyunca mavi ve mor renkli çiçekleri olan 43 adet  jakaranda ağacı, etkinlik meydanına 22 adet beyaz çiçekli ılgın ağacı, 7 adet grawilla ve 37 adet bambu dikilerek yeşil doku artırılacak.

Çocuk oyun alanı çevresinde çalı grupları ile otsu çalılardan oluşan bitki merdiveni yer alacak. Engelli çocukların da kullanabileceği şekilde tasarlanmış çocuk oyun alanı; engelli salıncağı, ipli tırmanma, denge halkası, dinamik bar ve zıpzıp oyun birimleri ile donatılacak. Ayrıca engelli kullanımına uygun şekilde tasarlanmış piknik masaları ile donatılan büyük bir piknik alanı düzenlenecek.

İçinde mermer bir dans pistinin bulunduğu etkinlik alanı, sosyal medya meydanı ve sağlıklı yaşam spor alanı gibi çeşitli amaçlara yönelik tasarlanmış rekreasyon alan düzenlemeleri yapılacak. Rekreasyon alanına kıyı projesi kapsamında kullanımına başlanmış olan kendini temizleyen taşınabilir “otomatik şehir tuvaleti” yerleştirilecek. Anadolu Caddesi ile feribot yolu arasına 116 araç kapasiteli açık otopark konumlandırılacak.

Diğer kıyılarda durum
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier –Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenledi. Bostanlı Deresi ve yakın çevresi için de yapım ihalesi gerçekleştirdi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çarşı, Çarşı'da iftar yapıyor
Sonraki Haber Karşıyaka Erzurum kampına 15 genç ile gitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?