ANA SAYFA > İZMİR > Bayraklı Belediyesi'nden 41 Bin aileye sosyal destek

Bayraklı Belediyesi'nden 41 Bin aileye sosyal destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayraklı Belediyesi'nden 41 Bin aileye sosyal destek

Koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük bir dayanışma ağı geliştiren Bayraklı Belediyesi, salgının etkili olduğu 10 ayda 41 bin 362 aileye ayni yardımda bulundu.

Belediye; 11 bin 151 aileye erzak desteği yaparken, 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan bin 680 kişinin alışveriş ihtiyaçlarını karşıladı. Ekipler, binlerce kişiye de hijyen malzemesi dağıttı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Acılarımız da sevinçlerimiz de bir. Biz bir aileyiz ve yaralarımızı birlikte sararken, hiçbir vatandaşımızı ihtiyaçları karşısında yalnız bırakmayacağız. Her zaman elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Salgınla mücadele dolayısıyla aldığı önlemleri ilk günden itibaren hızla uygulamaya koyan Bayraklı Belediyesi, zor günlerde de vatandaşı yalnız bırakmıyor. İlçe sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarına imkanlar dahilinde yanıt veren Bayraklı Belediyesi ekipleri, son 10 ayda 11 bin 237 aileye erzak, 9 bin 361 aileye hijyen malzemesi, bin 677 aileye süt ve mama, 144 aileye eşya, 16 bin 480 kişiye de öğün yiyecek desteğinde bulundu. Ekipler ayrıca, kronik hastalar ve sokağa çıkmaları kısıtlı olan 65 yaş üstü bin 680 vatandaşın ise market ve pazar alışverişlerini yaparak, ev ihtiyaçlarını karşıladı. Ayrıca maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan 391 öğrenciye tablet, 392 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı. 100 aileye de ücretsiz internet hizmeti sunuldu. 

Öte yandan pandemi boyunca Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı doktorlar, bin 522 hastaya evde bakım hizmeti verdi. Bu süreçte 3 bin 242 sahipsiz can dostun tedavisini  gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarına da 5 bin 600 kg mama dağıttı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise fahiş fiyat ve stokçuluk konularında  bin 648 işletmeye denetim yaptı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, " Bayraklı'da yatağa aç giren tek bir vatandaşımız kalmayana kadar var gücümüzle çalışacağız. Gıda Kurtarma Derneği ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ile iş birliğimiz sayesinde de binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşıyoruz. İsrafı önleyip, ilçemizde iyiliği büyütmek ve tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege’nin korona virüs aşısı hayvan deneylerinde başarılı oldu
Sonraki Haber Dokuz Eylül Üniversitesi Covid-19 İzlem Merkezi kurdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?