ANA SAYFA > SPOR > Bayırbucak Türkmen çocuklarına unutulmayacak jest

Bayırbucak Türkmen çocuklarına unutulmayacak jest

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayırbucak Türkmen çocuklarına unutulmayacak jest

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşamlarını sürdürme mücadelesi veren Bayırbucak Türkmeni ailelerin çocukları, Karşıyaka-Galatasaray maçından önce hayallerini yaşadılar.

Hayırsever bir işadamının girişimleriyle Hatay’dan İzmir’e getirilen Bayırbucak Futbol Takımı sporcusu 35 miniğin hayalleri gerçek oldu. Ülkelerinde süren savaş nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye’ye gelmek zorunda kalan ve kendi yaşlarından çok daha büyük acılarla mücadele eden Türkmen çocuklar, kalplerindeki futbol sevgisiyle belki de uzun zaman sonra ilk kez acılarından uzaklaşma şansı buldular.

İzmir’e geldikten sonra ilk önce lunaparka giden çocuklar burada gönüllerince eğlendi. Daha sonra Karşıyaka’ya getirilen çocuklar meşhur Karşıyaka Çarşı’sında gezerek yeni bir ortam tanıma fırsatı buldular. Çarşıdaki gezileri sırasında Karşıyaka Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerinin satıldığı KSK Store mağazasına da götürülen çocuklara burada forma, krampon, mont, bere, kaşkol gibi giyim ihtiyaçları hediye edildi. Futbolcu olmanın hayalini kuran minik yüreklerin özellikle krampon ve formalarını denerken yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi.

Abileriyle maça çıktılar

Çarşıdaki gezileri tamamlanan çocuklar, daha sonra vapura binerek Atatürk Stadı’na doğru yola çıktılar. Pek çoğu hayatlarında ilk kez vapura binen, hatta ilk kez deniz gören minikler bir an olsun vapurun açık tarafından ayrılmadan denizi ve martıları neşe içerisinde izlediler. Miniklerin bu unutulmaz yolculuğu, Atatürk Stadı’nda son buldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Karşıyaka-Galatasaray maçı öncesi futbolcularla tanışma fırsatı yakalayan minikler, daha sonra onlarla birlikte sahaya çıkarak ömürleri boyunca unutamayacakları heyecan dolu anlar yaşadılar. Açılış seromonisinde sahaya çıkan Türkmen çocuklar, karşılaşmanın tamamını da tribünde kendilerine ayrılan bölümden heyecanla takip ettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka PFDK’ya verildi…
Sonraki Haber Ercan Yıldız: Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?