ANA SAYFA > İZMİR > Basmane Günleri başlıyor

Basmane Günleri başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Basmane Günleri başlıyor

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri 18 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Mezarlıkbaşı'ndaki Agora Kazı Evi önünden başlayacak kortejle yürüyüşüyle start alacak. Basmane'nin tarihine ışık tutan mekanları gün yüzüne çıkaracak etkinlikler sayesinde İzmirliler bir hafta boyunca tarihi semte akın edecek.

18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Basmane Günleri, bölgenin arkeolojik, sanatsal, tarihsel ve kültürel kimliğini ortaya çıkaran etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri kapsamında tiyatrodan söyleşilere, sergilerden atölye çalışmalarına bir hafta boyunca 7'den 70'e herkese hitap edecek etkinlikler bölgenin tarihi mekanlarında gerçekleştirilecek.  Tarihi Basmane Garı, Sinyora Sinagogu, Manisa Akhisar Oteli, Eski Türk Evi, Amir Sultan Türbesi, Basmane Semt Merkezi, Kadın Müzesi, Eski Emniyet Oteli, Altınpark Kahvehanesi ve Agios Voukolos Kilisesi birbirinden güzel sergi, söyleşi, konser ve gösterilere sahne olacak. Basmane Günleri'ne katılanlar tarihle iç içe bir atmosferde sanat ve bilgiyle buluşmanın da tadını çıkaracak.

SERGİLER RENK KATACAK

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Basmane Günleri Cumartesi günü saat 16.00'da kortejle başlayacak. Anafartalar Caddesi’nden Basmane Garı'na uzanan kortej yürüyüşünün ardından 10 ayrı noktada kurulan sergiler damga vuracak. Fotoğraf ve resim sergilerinin yanında koleksiyon sergileri ve izleyenlerin de katılarak kendi yeteneklerini gösterebileceği atölye çalışmaları da yer alacak. Eski sazlar koleksiyonu, Basmane'den yazılar ve haberler, uygulamalı ebru sergisi gibi dikkat çeken sergiler Basmane Garı başta olmak üzere bir hafta boyunca bölgenin farklı noktalarında ziyaretçilerini ağırlayacak.

BASMANE DİLE GELECEK

4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri kapsamında çeşitli dinleti ve paneller de düzenlenecek. Birçok tarihçi, yazar, gazeteci, kent gözlemcisi ve akademisyenin katılacağı etkinliklerde mülteci sorunlarından arkeolojik kazılara, turizmden kentsel dönüşüme kadar sadece Basmane'yi değil İzmir'i de yakından ilgilendiren pek çok konu masaya yatırılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da çocuklara nostaljik eğlence
Sonraki Haber Aziz Kocaoğlu, yerele yetki istedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?