ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay’dan yeni yıl mesajı: Hedefimiz sağlıklı Karşıyaka

Başkan Tugay’dan yeni yıl mesajı: Hedefimiz sağlıklı Karşıyaka

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay’dan yeni yıl mesajı: Hedefimiz sağlıklı Karşıyaka

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programda ”2020’den 2021’e Karşıyaka”yı anlattı.

Haluk Işık’ın sorularını yanıtlayan Başkan Tugay; geride kalan yılda tüm zorluklara karşın iyi bir sınav verdiklerini, önümüzdeki senede de proje ve yatırımlarına yoğun şekilde devam edeceklerini söyledi. Çöp toplama sisteminden sosyal destek faaliyetlerine, geri dönüşümden kültür ve sanat etkinliklerine kadar her alandaki hizmetlerini ve geleceğe yönelik hedeflerini aktaran Tugay, bir hekim başkan olarak ‘Sağlıklı Karşıyaka’ yolunda önemli çalışmaları bir bir hayata geçirmek istediğini de vurguladı. Ayrıca Tugay, Edip Cansever’in ‘Umuş’ adlı şiirini okuyarak, 2021 yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.  
“BİZE DÜŞENİ YAPTIK” 
Pandemi nedeniyle 2020 yılında önceliklerini değiştirmek durumunda kaldıklarını anlatan Başkan Cemil Tugay “Bu yıl zor şartlara, sorunlu durumlara rağmen birçok büyük sorunu çözmek için önemli adımlar attık. Eksiklerimiz mutlaka olmuştur ama her türlü zorlukta üzerimize düşeni yaptık. Belediye olarak çok iyi çalıştık. Bu anlamda notumuzun iyi olduğunu düşünüyorum. Yurttaşlarımızın, Karşıyakalıların da bunun farkında olduğuna inanıyorum” dedi.  
REZERV ALAN TALEBİ
Geride kalan süreçte gerçekleştirdikleri çalışmalardan da örnekler veren Tugay, şunları kaydetti: “Ağaçlandırma çalışmaları, yeşil alanlar, yeni parklar, park revizyonları, otopark düzenlemeleri yaptık. Sadece Karşıyaka Çarşı içerisinde 4 tane sokağı değiştirdik, 5’incisinin inşaatı devam ediyor. Şu anda bitmiş olan, açılışını yapmadığımız tesislerimiz, kütüphanelerimiz, girişimcilik merkezimiz, Sıfır Karbon Noktası gibi projelerimiz, yeni meydan çalışmamız var. Çok sayıda sokağımızı yeniledik. Tesislerimizin tamamında büyük revizyonlar gerçekleştirdik. Yeni bir anaokulu yapıyoruz. STK’larımız ile birlikte Karşıyaka Dayanışma Platformu’nu kurduk. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Depremde 250 civarında ağır hasarlı ev sakinine destek verdik. 1 milyon TL civarında kira ve taşınma desteği sağladık. Her birine 5 bin TL ile 2 bin TL arasında yardımda bulunduk, daha da fazlasını yapabilmek isterdik. Hatta depremde evini kaybeden insanlar için eğer bize bir rezerv alan verilirse konut yapmak gibi bir düşüncemiz var. Bakanlığa da bunun için başvurduk ama henüz cevap alamadık, bekliyoruz.” 
SAĞLIKLI KENT, SAĞLIKLI NESİLLER 
Başkan Tugay, sağlık hizmetlerinde de önemli hedefleri olduğunu, pandemi sonrasında bunları hızla hayata geçireceklerini belirterek “Hekim kimliğimi özel projelerle kentim için kullanmak istiyorum. Beslenmeden kansere, şeker gibi kronik hastalıklara kadar pek çok konuda çalışmalar yapmayı planlıyorum. ‘Sağlıklı Karşıyaka’ hedefiyle insanlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için bir dizi önlem almak, taramalar yapmak, bilinçlendirici çalışmalar gerçekleştirmek gibi düşüncelerim var. Pandemi döneminde olduğumuz için bunlara öncelik veremiyoruz ama hepsiyle ilgili yavaş yavaş harekete geçeceğiz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, 0-3 yaş çocukları evde takip etmek için önemli bir program başlatmıştı yine pandemi nedeniyle ev ziyaretlerini durdurmak zorunda kaldılar. Şimdilik online devam ediyorlar, internet üzerinden takip ettikleri aileler var. Amacımız hamilelikten itibaren 3 yaşını doldurana kadar çocukların gelişimini takip etmek ve yaşanan sorunlarda ailelere destek olmak. Pandemi sonrasında daha etkin şekilde bütün kentte bunu yapmayı planlıyoruz” dedi.  
ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİ SİL BAŞTAN  
Çöp toplama sistemini değiştirdiklerini ve geri dönüşüm konularında önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Tugay “Ben göreve geldiğimde çöpler gündüzleri toplanıyordu, trafiği engellememek için bunu saat 20.30 sonrasına çektik. Çöp konteynerlerini yer altına almaya başladık ve bunu tüm kente yaymayı hedefliyoruz. Geri dönüşüm atıklarını evlerden ayrı şekilde toplamak gibi bir çaba içerisindeyiz. Pilot mahalleler belirleyerek bu çalışmayı başlattık ancak istediğimiz gibi yürümedi. Benim dönemimden önce sözleşmesi yapılmış bir firma sürdürüyor toplama işini. Kendileriyle görüşerek gerekli yatırımları yapmalarını istedik yoksa müsaade edin biz toplayalım dedik. Uzlaşmaya varmak üzereyiz. Bazı bölgelerde firma, bazı bölgelerde de biz, evlerden geri dönüşümlü atıkları toplayarak bu işi daha etkin hale getireceğiz” diye konuştu.   
“KÜLTÜR SANATA DAMGA VURACAĞIZ” 
Kültür sanat alanındaki çalışmalarını pandemi sonrasında halkla buluşturmak için sabırsızlandıklarını dile getiren Tugay “Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) yeni dönem için pek çok güzel projesi var. KODA’da en belirgin yenilik, sanat yönetmeni ve şef olarak değerli sanatçımız İbrahim Yazıcı’yla anlaşmamız oldu. KODA faaliyetine başlar başlamaz belki daha farklı bir havayla ve daha etkin bir programla çok daha görkemli konserler verecek. Sanat ve kültürde Türkiye’ye damga vurmaya hazırlanan bir belediyeyiz. Bunu yazılı basınımızla, basılı materyallerimizle, kitaplarımızla yapmak istiyoruz. Karşıyaka’nın tarihiyle, bugünüyle ilgili çok nitelikli ve özel kitaplarımız olacak. Birer birer hepsi yayınlanacak. Yeni müzeler açacağız. Karşıyaka Kent Müzesi’ni kuracağız ve iddia ediyorum Türkiye’nin en kaliteli müzelerinden biri olacak” dedi. 
HAYVAN DOSTU BELEDİYECİLİK  
Başkan Cemil Tugay, hayvanlara yönelik çalışmaları hakkında da şunları kaydetti: “Dokuz tane veteriner hekimimiz var. Kendi ilçe sınırlarımız içerisindeki sokak hayvanlarına sağlıklarıyla ilgili bir problem olduğu zaman müdahale ediyoruz. Kısırlaştırma ve aşılamalarını yapıyoruz. Beslenme noktaları oluşturduk, benim dönemimde park ve mahalledeki alanlara 300’e yakın kedi evi konuldu. Buraların kontrolleri, temizliği yapılıyor. Vatandaşlarımız da bu konuda çok yardımcı oluyorlar. HAYTAP ve diğer hayvan haklarını koruyan derneklerle iletişimimiz var. Sıkça beslenme noktalarına mama dağıtıyoruz. Türkiye’de en üst kalitede veteriner hizmetleri veren belediyelerden biri Karşıyaka’dır.”  
“BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ” 
Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan her emekçinin görevini özveriyle yerine getirdiğini, bundan sonraki süreçte de aynı özen ve fedakarlıkla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Tugay “Emekçi arkadaşlarımız gece gündüz sahada çalışıyorlar, işlerinin hakkını veriyorlar. Ben de onların hakkının ödenmesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Biz hepimiz kocaman bir aileyiz. Biz bir aileyiz lafı kolay edilir ama biz gerçek anlamda böyleyiz. Hem emekçi arkadaşlarıma hem de bana destek veren halkımıza çok teşekkür ediyorum. 2020’nin sonunda, 2021’e gelirken kuvvetle söz veriyorum; çok daha fazla çalışacağım, çok daha iyi şeyler yapmaya gayret edeceğim” diye konuştu. 
 Programda bir de sürpriz yapan Başkan Tugay, Edip Cansever’in "Umuş" adlı şiirini okuyarak yeni yılı selamladı; "2021'in hepimiz için çok daha mutlu, umutlu, sevgi ve sağlık dolu geçmesini diliyorum" mesajını verdi. (Bülten)
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 2 gün 16 saat elektrik kesilecek
Sonraki Haber Kaymakam Çalışır'dan yeni yıl mesajı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?