ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Tugay'dan bina yıkımında yaşanan olayla ilgili açıklama

Başkan Tugay'dan bina yıkımında yaşanan olayla ilgili açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay'dan bina yıkımında yaşanan olayla ilgili açıklama

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Şemikler'de ağır hasarlı binanın yıkımı esnasında yan binaya çökmesi konusunda yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Bugün akşam saatlerinde Şemikler mahallemizde 6222 sokak üzerinde, depremde ağır hasar almış bir binanın özel bir firma tarafınca gerçekleştirilen yıkımı esnasında, üzücü bir olay yaşanmış, yıkım işlemi sırasında binanın bir kısmının kontrolsüzce yan yatması ile komşu bir başka binanın yan cephesinde ağır hasar oluşmuştur. Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir.
Ruhsatlı olarak gerçekleştirilen yıkım işlemi öncesinde, alınması gereken güvenlik önlemleri ile ilgili sorumlu firma idari ve teknik açıdan önceden bilgilendirilmiş, gerekli taahhütler alınmış ve yıkım öncesi kontroller yetkililer tarafınca eksiksiz yerine getirilmiştir. Alınan önlemlere rağmen bu durumun oluş nedeni ile ilgili ön inceleme Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi yetkililerince yerinde yapılmış, detaylı teknik inceleme ve konuya dair soruşturma en kısa zamanda tamamlanmak üzere başlatılmıştır. Evleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için gereken önlemler alınacak ve oluşan zararın tazmini için yürütülecek işlemlerde vatandaşlarımızın her zaman yanında olunacaktır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, durumu saygıyla kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da ağır hasarlı bina yanındaki binanın üstüne çöktü
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nde korona virüs korkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?