ANA SAYFA > SPOR > Başkan Tugay resmen istedi: Araziyi verin, stadı biz yapalım...

Başkan Tugay resmen istedi: Araziyi verin, stadı biz yapalım...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay resmen istedi: Araziyi verin, stadı biz yapalım...

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka'ya yapılması planlanıp açılan davalar sonrası yıllardır beklemede olan Karşıyaka Stadı için belediye olarak tahsis talebinde bulunduklarını açıkladı..

Stat inşaatı için 2015 yılında yıkılan Karşıyaka İlçe Stadı'nın arazisinde inşaata başlama konusunda yetki isteyen Tugay, katıldığı bir canlı yayında, "Daha önce de Karşıyaka Stadı için yine canlı yayın aracılığıyla çağrıda bulunmuştum. Stat inşaatı için Karşıyaka'nın bütün imkanlarını kullanacağım. İzmir Büyükşehir Belediyesi destek olacak. Bunu ifade ettikten sonra kamuoyu oluşmasını bekledim. Özellikle kulübün biraz daha etkin bir şekilde yanımızda yer almasını bekledim. Ama aylardır beklediğimiz gelişme sağlanmadı. Neticesinde resmi olarak ilgili kurumlara başvurumuzu da yaptık" dedi.
Statla ilgili tahsis sürecinin dolduğunu hatırlatan Tugay, "Lütfen buradaki araziyi Karşıyaka Belediyesi'ne, dolayısıyla Karşıyaka halkına verin. Biz buraya kendi stadımızı yaparız.  Bunun için gerekirse taş taşırım. Benim için kutsal onurlu bir görev olur" diye konuştu.
22 yıldan uzun süredir yeni stat tartışmalarının sürdüğü Karşıyaka'da Örnekköy ve Çiğli'deki araziler değerlendirildikten sonra Karşıyaka Spor Kulübü yönetiminin talebiyle 2012 yılında stadyumun kulübe tahsisli İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri'nin yerine yapılması gündeme geldi. Stadın Toplu Konut İdaresi tarafından Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan ihaleleri açılan davalar sonrası iptal oldu. Son olarak geçen aylarda Bölge İstinaf Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi, 7 çevre sakininin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı stat arazisinin imar planıyla ilgili açtığı davada temyiz talebini reddetmişti. 

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka “9 Eylül Onurumuzdur” diyor
Sonraki Haber ''Bir Baba Hindi'' Mustafa'ya vefa...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?