ANA SAYFA > SAĞLIK > Başkan Tugay: Karşıyaka Çarşısı'nda yüksek risk söz konusu değil

Başkan Tugay: Karşıyaka Çarşısı'nda yüksek risk söz konusu değil

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Tugay: Karşıyaka Çarşısı'nda yüksek risk söz konusu değil

Karşıyaka Çarşı'sındaki yoğun kalabalıkla ilgili görüşlerini açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Bence yüksek risk yaratan bir durum söz konusu değil” dedi.

Çarşının açık bir alan ve insanların hareketli olduğunu ifade eden Dr. Tugay, şöyle devam etti: “Üstelik tamamına yakını maske takıyor. Çarşımızın insanları hasta ettiğine dair iddialar gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

Bir internet televizyonunda soruları yanıtlayan Başkan Tugay, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını hekim kimliği ile değerlendirdi. Yabancı kaynakların daha doğru bilgiler verdiğini ve kendisinin sıklıkla onları takip ettiğini belirtti. "Durum oldukça endişe verici gözüküyor. Hekim gözüyle olan biteni sağlıkçıların edinebildiği bilgilerin bundan sonraki aşamada insanları düşündürdüğü bakış açısıyla söylüyorum. Türkiye'nin dışında da bir şeyler oluyor. Baktığınız zaman çok gelişmiş ülkelerde endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Hasta sayıları kontrol edilemiyor. Bunun nedeni, yeni virüs mutasyonlarının çıkmış olması ve bunların aşıya karşı dirençli olduğu. Pandemi ile ilgili yasakları ve kararları biz alamıyoruz. Denetimde bizlere düşen sorumluluklar var. Esnaf ve pazaryerleriyle ilgili konulan kuralları ve bunlara uyulup uyulmadığını denetliyoruz ancak sokaktaki vatandaşı denetleyemiyoruz. Biz bunu kolluk kuvvetleriyle çözelim diye düşünürsek, bunu böyle çözemeyeceğimizi söylüyoruz. Burada herkes doğru şeyi yapmalı. Karşıyaka Çarşısı ile ilgili takıntılı durumu doğru bulmuyorum."

Karşıyaka’nın  diğer iller ve ilçelere oranla daha düşük bir hasta oranına sahip olduğunu da ifade eden Dr. Tugay, “Sadece deprem sonrasında bir artış yaşandı ancak o da o anın paniği olmasından dolayı. Biz geri kalan süreçte İzmir'in en iyi ilçelerinden bir tanesi olduk" dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den ses getirecek KUM Projesi...
Sonraki Haber Şen: Faul düdükleri çok kolay çalınıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?