ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Soyer Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı’na katıldı

Başkan Soyer Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı’na katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Soyer Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı’na katıldı

Çevrimiçi Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı Büyükşehir Belediye Başkanları Yuvarlak Masa toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği’nin moderatörlüğünde yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Uluslararası diplomasinin yanında kent diplomasisi de öne çıkmaya başladı” dedi.

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı Büyükşehir Belediye Başkanları Yuvarlak Masa toplantısı küresel salgından dolayı bugün çevrimiçi olarak düzenlendi.İlk kez düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Uluslararası diplomasinin yanında kent diplomasisi de öne çıkmaya başladı” dedi.

İstanbul’da yapılması planlanan ancak küresel salgın nedeniyle çevrimiçi düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği’nin moderatörlüğündeki toplantıya her iki ülkeden büyükşehir belediye başkanları katıldı. Toplantının ana başlıkları arasında Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi, yerel yönetimlerinin ortak sorunları ve hedefleri vardı. Toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, hayatın yerelde aktığını, geleceğin dünyasının kentler dünyası olacağının öngörüldüğünü söyleyerek “Kentler vatandaşlara en yakın kamu otoriteleri olarak çok daha çözüm üreten, çok daha kolay vatandaşa dokunan ve birlikte hareket etme becerisi gösteren kurumlar haline geldi. Uluslar arasındaki ilişkiler, konjonktürel nedenlerle yakınlaşsa da, uzaklaşsa da insanlık tarihi boyunca kentlerin genel olarak düşman olduğu, birbirleri ile ilişkilerini kopardıkları pek görülmemiş” dedi.

Kardeş şehirlerle ilişkilerimizin güçlendirilmesi gerek
Kentlerin genellikle kardeşlik ilişkisi kurduğunu, buradan da her iki kent ve o toplumun insanları için faydalı sonuçlar çıktığını ifade eden Başkan Soyer, “Özellikle pandemi süreci bize gösterdi ki, uluslararası ilişkilerin kentler boyutunda sürdürülmesi çok daha faydalı ve çok daha etkin sonuçlar ortaya koyuyor. O nedenle biz kardeş şehirlerle ilişkilerimizin güçlendirilmesi, çeşitli alanlarda sürdürülecek iş birlikleri ile devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Ve bunu da büyük bir memnuniyetle yapacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. Bu işbirliklerinin sadece heyetlerin birbirlerini ziyareti ile sınırlı kalacak bir kardeşlik olmayacağını da söyleyen Başkan Soyer, “Hakikaten iş birliği alanlarını zenginleştirecek ve her iki kentin halkına da fayda sağlayacak sosyal, ticari, turistik, kültürel her anlamda iş birliği içeren konular olabilir” diye konuştu.

Soyer konuşmasının devamında şunları söyledi: “Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğu ve birbirimize destek verirsek de hem küresel sorunlarla, hem pandemi gibi büyük krizlerle daha kolay başa çıkacağımızı gördük. Bir birimizden ilham almamıza, bir birimize ilham vermemize fırsat açmamız lazım. Birbirimize ihtiyacımız olduğu çok açık bir şekilde pandemi sürecinde ortaya çıktı. Bu işbirliği zemininin gelişerek devam etmesini diliyorum.”

Toplantıya Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schäfer, Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte, Castrop-Rauxel Belediye Başkanı Rajko Kravanja, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Hannover Belediye Başkanı Belit Onay, Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, Potsdam Belediye Başkanı Mike Schubert, Türkiye’den ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıraAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ordu Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atık Pillerin Toplanması kampanyası başladı
Sonraki Haber Toplu ulaşımda yüzde 50 kuralı sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?