ANA SAYFA > ÇEVRE > Atık Pillerin Toplanması kampanyası başladı

Atık Pillerin Toplanması kampanyası başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atık Pillerin Toplanması kampanyası başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pillerin Toplanması Kampanyası küresel salgın nedeniyle gecikmeli başladı. Salgın önlemleri kapsamında bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin önüne pil toplama standı kurulmadı, atık piller ilçe belediyelerince toplanıyor. Kampanya 26 Haziran’a kadar sürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998’den bu yana her yıl çevre haftasında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması Kampanyası başladı. Küresel salgın önlemleri nedeniyle bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin önüne toplanan pilleri teslim alma standı kurulmadı. Kampanya kapsamında sadece ilçe belediyeleri atık pilleri toplayacak.

26 Haziran’a kadar sürecek kampanyada ilçe belediyeleri tarafından toplanan atık piller “çocuklar”, “Gençler”, “Yetişkinler”, “Anaokulları”, “Muhtarlıklar”, “İlçe Belediyeleri”, “Bizim Ev Aile çocuk Gençlik Destek Merkezi” olmak üzere yedi kategoride değerlendirilecek. Okulların geçen Mart’ta kapanması nedeniyle “Okullar” kategorisi 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısında tek başına değerlendirilecek.

Birincilere diz üstü bilgisayar
Toplandıkları atık pil miktarına göre dereceye girenlere teşvik ödülleri verilecek. çocuklar, gençler, yetişkinler, muhtarlıklar ve ilçe belediyeleri kategorilerinde birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere masa üstü bilgisayar ve üçüncülere tablet verilecek. Anaokulları kategorisinde birinci akıllı yazı tahtası, ikinci ve üçüncü akıllı tahtayla ödüllendirilecek. Bizim Ev Aile çocuk Gençlik Destek Merkezi kategorisinde ise ilk üçe tablet verilecek.
 
Küresel salgın nedeniyle bu yıl ödül töreni yapılamayacak ve kazananlara ödüller Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaştırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi atık pilleri, Taşınabilir Pil üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğiyle 2004’te yayımlanan Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği'ne göre topluyor, geri kazanımı veya nihai bertarafını sağlıyor. 2004’ten beri bu yönetmeliğe göre sürdürülen kampanyada bugüne dek  407,4 ton atık pil toplandı. 2019’da kampanya dahilinde toplanan atık pil sayısı 51,6 ton olarak kayıtlara geçmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menderes LGS’ye hazır
Sonraki Haber Başkan Soyer Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Konferansı’na katıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?