ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Soyer, Kültür Zirvesi heyecanını uluslararası alana taşıyor

Başkan Soyer, Kültür Zirvesi heyecanını uluslararası alana taşıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Soyer, Kültür Zirvesi heyecanını uluslararası alana taşıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu toplantısında Eylül ayında İzmir’in ev sahipliği yapacağı uluslararası Kültür Zirvesi ile ilgili konuştu. Soyer, “Zirve, dünya kentlerinin İzmir'in yerel kültürüyle bağlantı kurması için mükemmel bir fırsat olacak” diyerek dünyanın dört bir yanındaki kültür aktörlerini yeniden İzmir’e davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu toplantısında İzmir’in eylül ayında ev sahipliği yapacağı uluslararası Kültür Zirvesi için çağrıda bulundu. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi üyesi olan Soyer, UCLG yönetim kurulunda yer alan belediye başkanları ve onların temsilcilerine “Sizleri 10 Haziran'da zirvenin dijital lansmanına ve 9 Eylül'den itibaren İzmir'de yapılacak fiziki toplantılara davet ediyorum” dedi.

İzmir’in tarihi boyunca bir liman kenti olduğuna vurgu yapan Soyer, “Tarihsel olarak İzmir’in kimliğinin merkezinde liman kenti olması var. İzmir uzun yıllar boyunca yoğun denizcilik bağlantılarının merkezi olmuş. Bu bağlantılar yoluyla insanlar, ürünler, fikirler ve düşünceler kente gelmiş. Liman, kültürel alışverişi kolaylaştırmış; Akdeniz ve Asya'nın farklı bölgelerinden insanların buluştuğu, karıştığı ve birbirlerine ilham verdiği bir bağlantı noktası görevi görmüş” şeklinde konuştu.
İzmir'i bir sanat, tasarım ve yenilik kenti haline getirmek, biyolojik çeşitliliği, çevre dostu üretim ve dağıtım modellerini oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Soyer, “Bu nedenle uluslararası kültürel etkileşimi ve sınır ötesi ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Bu etkileşim ve kültür politikalarıyla kentlerimizi daha başarılı, demokratik, kapsayıcı, adil, eşit, güvenli ve sürdürülebilir hale getirebiliriz” dedi.

Kültür politikaları konuşulacak
İzmir Kültür Zirvesi'nde dünya kentlerinin kültür ve kentsel dirençlilik ilişkisini değerlendireceğini söyleyen Soyer, “Zirvede yerel sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olarak miras, yaratıcılık, çeşitlilik ve bilgi üzerine kültürel politikaların teşvik edilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Kültürü, kalkınmanın dördüncü ayağı ve küresel dayanışmanın temel bir bileşeni olarak teşvik edeceğiz. İzmir'de istediğimiz geleceği birlikte konuşacak ve birlikte yaratacağız diyebilirim. Bu bağlamda, daha iyi bir toplumun koşulu olarak kültürel yaşama katılım hakkını teşvik edeceğiz. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde açık kültür yönetişimi üzerine tartışacağız. Kültür politikaları konusunda fikir alışverişinde bulunarak geleceği birlikte hayal edeceğiz” şeklinde konuştu.

10 Haziran ve 9 Eylül 
Kültürle ilgili tüm aktörleri İzmir'deki Kültür Zirvesi’ne katkıda bulunmaya davet eden Soyer, “Böylelikle 2030 Gündemi’ni uygulamak için kentleri ulusal ve yerel düzeyde daha aktif hale getirmek için çalışacağız. Bu nedenle yerel yönetimleri, kültür kurumlarını, uygulayıcıları, uzmanlane,fuarrı ve akademisyenleri İzmir’deki Kültür Zirvesi'ne davet ediyoruz.  Zirve aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki kentlerin İzmir'in yerel kültürüyle bağlantı kurması için mükemmel bir fırsat olacak” dedi.

Kültür üreticilerini bir araya getirecek
Rusya’nın Kazan ve Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de dördüncü Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Gümrükçü, Avrupa Spor Kenti ödülünü Kemal Kılıçdaroğlu’na takdim etti
Sonraki Haber 14 Yaş Tenis Turnuvası Karşıyaka’da başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?