ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Selvitopu: Projelerimiz hızla ilerliyor

Başkan Selvitopu: Projelerimiz hızla ilerliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Selvitopu: Projelerimiz hızla ilerliyor

Karabağlar Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya, Saadet Partisi’nin ilçe Başkanı Mustafa Özkurt, İlçe Yöneticileri Necati Tağaç, Şener Uzun ve Celal Karabalık, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Nursal Tanrıverdi’yle İlçe Yöneticisi Uğur Durmaz da katıldı.

Toplantının açılışında belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, Çalıkuşu Semt Merkezi inşaatının tamamlandığını ve çevre düzenlemesi gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Selvitopu, buradaki Zabıta Müdürlüğü Gece Ekipleri’nin bulunduğu binanın kaldırıldığını bildirdi.

Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Hedefimiz İzmir’e örnek oluşturacak bu merkezi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 içinde tamamlamak. Beton işleri büyük ölçüde tamamlandı. Çelik imalat işleri devam ediyor. Bunlar fabrikada imal edilip monte edilecek ve merkez inşaatı hızla tamamlanmış olacak. Çocuklarımız, gençlerimiz, her yaştan insanımız spor yapma olanağına kavuşacak. Yeşilyurt’taki futbol sahamızın yenilenmesi ve daha kullanışlı hale getirilmesiyle ilgili de proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
Parklar yenileniyor
Park yenilemelerinin belirlenen program kapsamında devam ettiğini söyleyen Başkan Selvitopu, “Parklarımızı günün koşullarına uygun hale getiriyoruz. Birini yeniledikten hemen sonra diğerlerine el atıyoruz. Özellikle çocuk oyun alanlarını modernleştiriyoruz. Havaların yağışlı olması nedeniyle budama ve kosa ihtiyaçları arttı. Önümüzdeki günlerde ekipler oluşturarak bu sorunları gidereceğiz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, asfalt plentinin yenilenmesinin ardından geçen haftadan itibaren asfaltlama çalışmalarının başladığını belirterek, “Muhtarlarımızın öncelikli olarak belirledikleri sokaklara girmeye başladık. Çalışmalarımız sezon bitene kadar yoğun şekilde devam edecek. Bunun için gerekli alımları yaparak, bütüm ve malzeme stokladık. Sezon boyunca mümkün olduğunca çok sokakta asfaltlama çalışması gerçekleştireceğiz” dedi.
 
“Yeşilyurt” haziranda
Yeşilyurt Pazaryeri’nin baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilmesi için yapım ihalesine 14 Haziran’da çıkılacağını bildiren Başkan Selvitopu, “Resmi olarak süreç başladı. İnşaat tamamlanıncaya kadar pazarın kurulacağı geçici alanla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, bugüne kadar deprem bölgesine 7.5 milyon liralık yardımda bulunduklarını, bölgeden Karabağlar’a gelenlere de Kaymakamlık’la iletişim halinde destek verdiklerini söyledi.
Başkan Selvitopu, 14 Mayıs seçimlerinin ülkemiz ve İzmir için hayırlı olmasını da diledi.
 
“Banka borçlarımızı sıfırladık”
Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde 151.192.479,08 liralık kredi kullanılması için Başkan Selvitopu’na oy birliğiyle yetki verildi. Başkan Selvitopu, bu yetkinin beklenmeyen ekonomik krizlere hazırlık için alındığını belirterek, “Daha önce de bu yetkiyi aldık ve kredi kullanmadık. Banka borçlarını sıfırlamış bir belediyeyiz. Ancak mevzuat gereği de bu yetkiyi almamız gerekiyor” dedi.
Toplantıda, 2022 yılı kesin hesap cetvelleri de kabul edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Buca'da gündem ''Hipodrom gelirleri'' oldu
Sonraki Haber Narlıdere'de asfalt mesaisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?