ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Kocaoğlu: 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz

Başkan Kocaoğlu: 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Kocaoğlu: 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz

Kınık’ın merkeze uzak mahallelerini ziyaret ederek vatandaşla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerel kalkınma politikamız, ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez üreticiye bu kadar destek veren belediyeyiz. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık’ın en büyük mahallesi Poyracık’ı ziyaret etti; Yaylaköy’de hem Yaylaköylüler hem de Değirmencieli ve Kalemköylüler ile buluştu.

Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, oluşturdukları ‘yerel hizmetler şube müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

Bakırçay ve Küçük Menderes havzalarına hizmet veren iki yeni asfalt şantiyesinin, merkeze uzak ilçelere hizmeti hızlandıracağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, yağışların dinmesiyle birlikte asfalt ve parke çalışmalarını dört koldan yürüteceklerini dile getirdi.
Kınık mahalle ziyaretleri sırasında vatandaşların sorularını da yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi:

Bir olduk, güçlü olduk
“Bizim uyguladığımız yerel kalkınma politikası, 81 vilayet içerisinde ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. Üreticimize ciddi yatırımlar yaptık, onlara kol kanat gerdik. Bir olduk, güçlü olduk. Biz 13 senedir, Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez köylüye bu kadar destek veren belediyeyiz. Böylece hem tarımda hem de sanayide gençlerin iş bulup gelir düzeyinin artmasını sağlıyoruz. ‘Yerelde Kalkınma’ ideolojimizle birçok belediyeye örnek olduk. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip bizim projemiz hakkında bilgi alıyorlar ve İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar.”

“Bize hiçbir başkan böyle sahip çıkmadı”
Zeytin üreticilerine yönelik fidan dağıtımının yanı sıra ilaçlama sorununa çözüm bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Ziraat Odaları işbirliğiyle ilaç ve hasat makinesi dağıtımı yaparak köylülerin bu araçlardan imece usulü yararlanmasını da sağlıyor. Verilen bu destekler, Kınık ziyareti sırasında Başkan Kocaoğlu’na en çok teşekkür edilen konuların başında geldi. Poyracıklı üreticiler adına söz alan Abdullah Göktürk, duygularını şöyle dile getirdi: “Bize hiçbir başkan böyle sahip çıkmadı. Seninle yüzümüz güldü. Hem zeytin fidanını veriyorsun hem de devamını getirerek ürünümüzün daha verimli olması için araç veriyorsun. Bize de bu ürünlerin değerini bilmek düşüyor. Zeytincilik sizin sayenizde yeniden gelişti, büyüdü. Fidanlara her baktığımda size dua ediyorum. Sayenizde Edremitli zeytin üreticileri gibi olacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Anayasa'yı konuşuyor konferansı düzenlendi
Sonraki Haber Ak Parti'li Delican'dan Kılıçdaroğlu'na: Kaosun köküne kibrit suyu…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?