ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Kılıç: 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğiz

Başkan Kılıç: 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Kılıç: 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğiz

Buca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının birinci oturumu Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde yapıldı.

Mecliste AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’nun  Buca Belediyesi’nin ekonomik olarak kötüye gittiğine dair eleştirilerine Başkan Erhan Kılıç’ın verdiği iddialı cevabı damga vurdu.  

Başkan Kılıç, “Bizler ticari kurumlar değiliz. Bizler İller Bankası’nın verdiği payla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Buca Belediyesi olarak 1 yılda 125 milyon TL  borç ödedik. Bucamar’ın 1 kuruş borcu yok. Biz mali disiplin yönünden önümüzdeki sene gayet iyi bir yerde olacağız. En büyük gelir kalemimiz İller Bankası’ndan gelen para.  Bizim İller Bankası’ndaki payımız kesilmese biz çok çok iyi durumda oluruz.  Buca’daki vergi tutarı çok düşük. Buca’da yıllardan beri yapılması gereken dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Önceliğimiz borçları ödemek. Kafamızda çok güzel fikirler var. Kötüye gitmiyoruz. Böyle bir şey yok. 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğimizi iddia ediyorum.” şeklinde konuştu.

Meclis gündeminde, Kırıklar Mahalle Muhtarı Sinan Öğüt’ün mahalle adının eskide olduğu gibi “Kırklar” olarak değiştirilmesi talebi de gündeme geldi. 
Komisyonlarda yapılan araştırma sonuncunda; mahallede 1950’li yıllarda mahallede bulunan muhtarlık odasının arşivinde yangın çıktığının ve resmi evrakların yandığının mahalle halkı tarafından ifade edildiği, muhtarlık tarafından 1956 yılında mahalle isminin ‘’Kırklar Mahallesi’’ olarak geçtiği, mahallede yaşayan vatandaşların mahalle ismi olarak ‘’Kırklar’’ ismini kullandığı ortaya çıktı. “Kırık” kelimesinin köy halkında rahatsızlık yarattığı, mahallede kırk adet yatır bulunduğu, mahallede yörük halkının çoğunlukta olması ve yörük kültüründe kırk sayısının kutsal olması nedeniyle yöre halkının Kırklar ismini kullandığı tespit edildi.  Yapılan araştırma sonucunda Buca’nın Kırıklar Mahallesi’nin adı, oy birliğiyle Kırklar Mahallesi olarak değiştirildi.

Karar hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Kırklar Mahallesi’nin vermiş olduğu mücadele nihayet sonuçlandı. 1950’li yıllardaki verilere kadar komisyonlarımız ulaştı. Bu hatayı da yıllar sonra meclis kararıyla düzeltmiş olduk. Bu kararın tüm Kırklar Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser Tourchian,  geçtiğimiz haftalarda belediyede kamu zararı olduğuna dair basına verdiği açıklamaya karşılık Başkan Kılıç’ın verdiği yanıta tepki gösterdi.  
Tourchian’ın ifadelerinin üzerine Kılıç, “Bütün ulusal basında,  gerçekte olmayan bir durumu sanki  ‘Buca Belediyesi 50 milyon doları buhar etmiş’ gibi bir algı operasyonu gerçekleştirilmesinden, söylenmesinden ben rahatsız olmuyorum; siz buna cevap vermeme mi rahatsız oluyorsunuz? Ben çok basit bir şekilde bu haberin yalan olduğunu söyledim. Hesaplar ve gider kalemleri ortada. Böyle bir şey mümkün değil. Bunu söylemek için muhasebe bilgisinden yoksun olmak gerekir” dedi.  

Başkan Kılıç ayrıca medyada Buca Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Orkun Kalonya hakkında, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın şoförü özel kalem müdürü olduğuna dair haberlere de yanıt verdi. Kılıç,” Orkun Kalonya üniversite mezunu, 2 dil bilen değerli bir arkadaşımızdır. Eskiden beri kendisini tanırım. Hiçbir zaman şoförlük yapmadı. Orkun Kalonya iki yıl önce CHP Konak ilçe Başkan Yardımcısıydı. Son derece donanımlı bir arkadaş. Buca’da ciddi bir değer kaybettik. Ben gitsin istemezdim burada kalsın isterdim” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Valiliği yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı
Sonraki Haber Yeni Foça'da müzik akşamı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?