ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Gümrükçü'den ''İklim Kriziyle Mücadele'' vurgusu

Başkan Gümrükçü'den ''İklim Kriziyle Mücadele'' vurgusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Gümrükçü'den ''İklim Kriziyle Mücadele'' vurgusu

Çiğli Belediye Başkanı ve Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi Utku Gümrükçü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilirlik Komitesinin İzmir'de gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi bünyesinde, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin başkanlığını yürüttüğü Sosyal İşler Sağlık ve Sürdürülebilirlik Komitesi tarafından İzmir'de gerçekleştirilen istişare toplantısına katılan Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi Utku Gümrükçü, küresel ısınma krizi ile Çiğli Belediyesi'nin iklim, enerji, geri dönüşüm, sağlıklı gıdaya erişim ve sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

Başkan Gümrükçü: "İklim, gıda ve enerji kriziyle karşı karşıyayız"
İklim kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Utku Gümrükçü, "Dünyamız çok ciddi bir iklim, gıda ve enerji kriziyle karşı karşıya. Nüfus artış oranındaki hızlı artış bu krizin çok uzakta olmadığı bizlere gösteriyor. 191 ülkenin imza attığı Paris Antlaşması'na geçtiğimiz yıl ülke olarak bizde dahil olduk. Taraf olduğumuz bu antlaşma ile 2030 yılında %35 mutlak emisyon azaltımı yönünde taahhüt verdik. Bu doğrultuda kömürden elektrik üretime son vermeli, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı artırmalı, raylı sistemi daha çok kullanmalı, çevreye duyarlı elektrikli araç kullanımını teşvik etmeli ve binalarda kömür ve fosil yakıt tüketimini sonlandırmalıyız" diye konuştu.

"Çare; yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir politikalar"
Çiğli Belediyesi'nin çalışmalarına da değinen Gümrükçü, "Krizle mücadelede merkezi yönetimlere olduğu kadar yerel yönetimlerde de önemli sorumluluklar düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm, sıfır atık, emisyon azaltımı, trafiksiz yaşamın teşvik edilmesi ve doğal kaynakların korunmasına yönelik hizmet ve projelerimizi Avrupalı parlamenterler ile paylaştık. Çok memnun kaldılar. Bu bilgi alışverişinin artırılması krizle mücadelenin daha aktif ve verimli sürdürülmesine katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli gençlere Avrupa Birliği fırsatları tanıtıldı
Sonraki Haber TDP Eski Karşıyaka İlçe Başkanı CHP'ye geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?